Nyt dansk Formel 1 håb får chancen hos Renault

Danske Christian Lundgaard er blot 15 år gammel, men selvom der går flere år, før han kan få kørekort, har han netop underskrevet en kontrakt med Renault's Formel 1-talentprogram.

5. april 2017 af Bil Magasinet

Knap er Kevin Magnussen steget ud af Renaults Formel 1-racer, før en ny, ung dansk kører har taget første spadestik i retningen mod en karriere i Formel 1. Det danske racertalent Christian Lundgaard har nemlig netop indgået en aftale med Renault's Formel 1-team og bliver tilknyttet Renault Sport Academy i 2017.

Den blot 15-årige Christian Lundgaard sluttede på tredje pladsen i sidste års WSK Champions Cup i gokart. Han vandt CIK-FIA KFJ Europa mesterskabet i 2015 og har vundet 3 DM-titler i gokart.

Renault Sport Academy blev startet i 2016, og dets opgave er at finde fremtidige verdensmestre til Renault Sport Formel 1 teamet.

Det er ikke første gang, at Renault har haft held med at spotte et racertalent. Kørere som Robert Kubica, Lucas di Grassi, Pastor Maldonado, Jérôme d'Ambrosio og Romain Grosjean har alle har været igennem Renaults tidligere udviklingsprogrammer.

­– Først og fremmest må jeg takke Renault for den her mulighed. Det er fantastisk allerede at være en del af et F1 Academy program. Det her år er vigtigt for mig, da det er mit første år i formelbiler, efter at have kørt gokart i 8 år. Renault Sport Academy vil hjælpe mig med, at forberede mig fysisk og mentalt til den nye udfordring og det føles fantastisk, at have støtte fra hele teamet, siger en glad Christian Lundgaard.

Christian Lundgaard, der er støttet af DASU (Dansk Automobil Sports Union), Dansk Metal og Team Danmark, skal i 2017 deltage i SMP F4 NEZ, som er det eneste Formel 4 mesterskab, der bliver afviklet på tværs af landegrænser og kører blandt andet som opvarmning til Formel 1 Grand Prix’et på Sochi i Rusland.

Aftalen er et vigtig skridt mod Christian Lundgaards ultimative drøm om at køre Formel 1. Hidtil har kun fire danskere deltaget i et Formel 1 Grand Prix. Tom Belsø, Jan Magnussen, Nicolas Kiesa og nuværende Haas-kører Kevin Magnussen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...