© A. Hansen

Ny hybridbil er årets fornuftskøb i Europa

Hybridbil blev vinder af Best Buy Car of Europe in 2023, hvor ingen elbiler var med i finalefeltet

23. december 2022 af Mikkel Thomsager

Renault Austral er kåret som det bedste nybils fornuftskøb 2023 af den europæiske Autobest jury. 

"Best Buy Car of Europe 2023" blev kåret med pæn afstand til nr. 2 blandt de seks finalister, kåret af de 32 jury-medlemmer fra lige så mange europæiske nationer.

Nr. to Peugeot 308 og nr. tre Opel Astra er til gengæld kun adskildt af få point, hvilket måske afspejler, at de de to modeller benytter samme grundlæggende teknik og produceres af samme koncern. Se point og de øvrige placeringer herunder.

 1. Renault Austral 14.937 point
 2. Opel Astra 13.986 point
 3. Peugeot 308 13.933 point
 4. Honda Civic 12.721 point
 5. Dacia Jogger 11.748 point
 6. Toyota Aygo X 10.175 point
© A. Hansen

Point efter system

Autobest-kåringen vælger den bedste nye bil i Europa til under 25.000 Euro svarende til 185.000 kr. uden afgifter. Kåringen finder sted efter et finale-arrangement, hvor de seks biler testes mod hinanden.

Det danske medlem af Autobest er Bil Magasinet chefredaktør Mikkel Thomsager, som ikke havde Renault Austral på sin førsteplads, men har er ikke bleg for at giver den franske mellemklasse crossover, der først introduceres i Danmark efter sommerferien 2023, gode ord med på vejen.

"I modsætning til flere andre kåringer, så finder Autobest-kåringen sted med udgangspunkt i et fastlagt point-system, som kan give nogle andre og mere rationelle resultater, end kåringer hvor jury-medlemerne er fritstillede som Årets Bil i Danmark. I det arbejde endte Austral ikke på førstepladsen i mit regnskab. Men især i versionen med den nye hybridmotor er Austral en særdeles vellykket bil, og jeg glæder mig, til den kommer til Danmark", siger Mikkel Thomsager om valget af Renault Austral.

Se alle de 32 jurymedlemmers pointfordeling herunder.

Endnu en vinder 13. januar

Danske motorjournalister har tidligere kårets VW ID Buzz, som Årets Bil i Danmark 2023. 

Den anden europæiske kåring, Car of The Year, som vælger blandt alle nye biler i Europa uden beløbsgræse, og her er Renault Austral også blandt de syv biler i finalefelter. Det er

 • Jeep Avenger
 • Kia Niro
 • Nissan Ariya
 • Peugeot 408
 • Renault Austral
 • Subaru Solterra/Toyota BZ4X
 • VW ID. Buzz
Vinderen afsløres den 13. januar på biludstillingen i Bruxelles.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...