© Renault

Bedre end et el-løbehjul? Snart kan du se de her alle vegne!

Renault introducerer et nyt undermærke, der blandt andet kommer til at producere mærkets nye el-”bil” - en efterfølger til den gakkede Renault Twizy.

11. oktober 2022 af Patrick Boje Jensen

Er fremtiden (endelig) nu?

I efterhånden mange år har vi hørt bilmærkerne forsøge at indfange “fremtidens mobilitet” - en- eller to-personers køretøjer (som regel på el), der nemt og miljøvenligt skal gøre bytransporten til en leg. Hverken Toyota’s i-Road, Citroën Ami eller Renault Twizy revolutionerede bilparken, men nu er Renault klar med et nyt skud. Den kommer til at hedde Duo, men ikke Renault. Den skal nemlig produceres af et nyt undermærke, der hedder Mobilize.

© Renault

Lun bagdel

Mobilize Duo er et lille to-personers køretøj, som nok bedst kan beskrives som en krydsning af en mikrobil og en kabinescooter. Men i modsætning til f.eks. Citroën Ami skal man ikke sidde på et koldt plastiksæde og fryse. Duo har varme i sæde, rat og forrude, samt en airbag i rattet. Og så er der skivebremser på alle fire hjul.

Den er 130 centimeter bred og er en elbil med en tophastighed på 80 km/t – men kan også fås i en variant til 45 km/t. Den har en rækkevidde på hele 125 kilometer. Batteriet er på 10,4 kWh – nogenlunde det samme som en plugin-hybrid fra Renault.

© Renault

Lej den med en app

Renault’s efterhånden aldrende elbil Zoe nyder stadig stor succes som delebil og fylder godt i gadebilledet fra udbydere som Green Mobility. Det er også her, Renault forudser, at Mobilize Duo kan få fodfæste.

Det bliver også muligt at “eje” en Duo på abonnement, men hvor meget det kommer til at koste, vides endnu ikke. Mobilize Duo kommer til Danmark i 2023.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...