© Renault

Her er Renaults svar på en VW ID.3

Volkswagens populære elbil udfordres snart af den nye Renault MeganE, der allerede har indtaget de franske landeveje

8. juni 2021 af Søren Juul

Der er indløbet interessante nyheder i redaktionens indbakke, hvis du er på jagt på en folkelig elbil til familien, men foretrækker baguettes og Bourgogne frem for Currywurst und Bier vom Fass. 

© Renault

Afsenderen er Renaults presseafdeling, som meddeler, at 30 prototyper af den kommende Renault MeganE er på vej ud på de franske landeveje. Her stresstester ingeniører den prototype, som blev præsenteret i forår præsenteret som konceptbilen Renault Mégane eVision og nu altså også har fået et navn.  

© Renault

Hvad er det for en bil?

“Renaults første elektriske bil i c-segmentet”, marketingssprog for den lille mellemklasse, der kommer til at gøre Renault Twingo E-TECH electric, Renault Zoe, Renault Kangoo Express Z.E. og den store kassevogn Renault Master selskab i mærkets elbilsfamilie. Med sine fem døre og store bagklap ligner den en direkte konkurrent til VW ID.3. 

Fra denne vinkel ser MeganE næsten hidsig ud. Der er ingen kølergrill, men forkofangeren har et glubsk gab og en frontsplitter som en af Renault's R.S.-modeller. 

© Renault

Kan den noget?

Renault er nærige med specifikationer. Vi ved kun i skrivende stund, at MeganE får en enkelt elmotor med 217 hk, et 60 kWh batteri og rækkevidde op til 450 km.

Med over 300.000 solgte Renault Zoe i Europa siden 2011 har mærket en vis erfaring med elbiler. Renault MeganE kommer til Danmark til marts. Priserne er ukendte. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...