© Frank Ratering / Porsche

Test: Verdens første stationcar fra... Porsche?!

Panamera Sport Turismo er Porsche's bud på en rummelig familiebil til dem, der har temmelig travlt. Her får du første indtryk.

27. juli 2017 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Vancouver Island, Canada

Hvad er nyt?

Ved første øjekast er det måske ikke din mest umiddelbare tanke, men faktisk er Panamera Sport Turismo den første stationcar fra Porsche, nogensinde.

Sport Turismo er stort set magen til Panamera, som vi kender den, men designet fra B-stolpen og tilbage er helt nyt. Den adaptive spoiler er rykket op på taget, som er gjort en smule højere bagtil for at få mere plads i bagagerummet. Det er i hvert fald tanken, men faktisk er volumen kun øget med 4 procent.

Til gengæld er adgangen til bagsæderne forbedret og bagagerummet er ligeledes blevet nemmere at komme i med en sænket læssehøjde.

Indenfor er kabinen, som vi kender den, når vi sidder bag rattet, men omme bagved er der nu tre bagsæder. Det er muligt at bestille Sport Turismo med to separate stole bagi.

© Frank Ratering / Porsche

Hvem er konkurrenterne?

Direkte konkurrenter til Panamera Sport Turismo er svære at finde. Nærmest kommer de tyske luksuslimousiner Mercedes S-klasse, BMW 7-serie og Audi A8, men da de som bekendt ikke kommer som stationcar, er det ikke direkte rivaler. 

Mercedes E63 AMG og Audi RS6 findes som stationcar, men i et helt andet prisleje.

© Frank Ratering / Porsche

Hvordan kører den?

Sport Turismo har samme fede køreegenskaber som Panamera. Kørslen er komfortabel og utrolig støjsvag ved motorvejskørsel, men serverer du en række snoede bjergveje trodser den sin høje vægt og sprinter agilt fra sving til sving. Firehjulstræk og 8-trins PDK-gearkasse er standard.

Vi fik også mulighed for at prøve den nye topvariant; Panamera Turbo S E-Hybrid med 680 hk på en lille og meget teknisk bjergbane. Porsche kalder den for familieudgaven af Porsche 918 Spyder, men vi kan afsløre, at der er et stykke vej...

Læs, hvordan det gik i et kommende nummer af Bil Magasinet.

© Frank Ratering / Porsche

Hvornår lanceres den?

Slut oktober, start november.

Priserne starter fra 1.928.578 kr. for Panamera 4 Sport Turismo

Vi synes…

Sport Turismo er ikke et kompromis. Tværtimod får vi samme fede køreegenskaber som Panamera i en mere praktisk indpakning.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...