Porsche 993 Turbo "Project Gold" front

Spritny klassisk Porsche 993 Turbo solgt for over 30.000.000 kr.

Dette er 911’eren lidt ud over det sædvanlige. En spritny 993 Turbo med en luftkølet motor, er lige hvad vi kune ønske os. Der er ét stort problem med denne bil - læs hele historien her.

23. november 2018 af Erhvervspraktikant Alexander Christensen

Luftkølet Porsche i 2018

Porsche har bygget den sidste 911 Turbo med en luftkølet motor. Det er ikke bare en restaurering af en allerede eksisterende 911, men en helt ny 993 baseret på et originalt karosseri.

Bilen er blevet døbt “Project Gold” og tog 18 måneder at færdiggøre. Den blev bygget for at fejre Porsche’s 70 års jubilæum tidligere i år. 

B "Project Gold" front og side

Guld, guld, guld

I betragtning af bilens navn, burde det ikke komme som en overraskelse at bilen både udvendig og indvendig er dækket med guld. Den er lakeret i en gyldengul metallisk farve, som referere til 2018 911 Turbo S Exclusive serien.

Fælgene, sæderne og den indvendige trim er færdiggjort i sort med gyldne detaljer. Det der ikke er dækket i guld, er trimmet i kulfiber. 

Porsche 993 Turbo "Project Gold" fælge

Har fået ny motor

Porsche siger at det er en helt ny luftkølet 3.6-liters 6-cylindret boxermotor med to turboladere, og yder 450 hk.

Alt lige fra undervogn til firehjulstræk, indvendige komponenter og motorstyring er lavet af Porsche Classic, som er Porsche’s specialafdeling for ældre biler. 

Porsche 993 Turbo "Project Gold" bag

Historien bevares

“Project Gold viser den omfattende dygtighed af Porsche Classic på en fascinerende måde”, siger Detlev von Platen, medlem af bestyrelsen, ansvarlig for salg og marketing hos Porsche AG.

“Dette projekt demonstrerer klart vores strategiske tilgang. Selvom vi starter et nyt kapitel i vores sportsvognshistorie med Porsche Taycan (elbil), er historien om hvordan vores firma udviklede sig ikke mindre signifikant. Modsat, demonstrerer denne Gyldne 993 hvor utrolig passionerede vi er omkring traditionen af vores mærke.”

Porsche 993 Turbo "Project Gold"  logo

Desværre kun til pynt

Den gyldne Porsche 911 Turbo er dog ikke lovlig at køre på vejen i de fleste lande. Den er teknisk set en helt ny bil og står derfor som en 2018 model, hvilket betyder at den ikke lever op til de gældende EU lydregler og emissionsgrænser. Den vil derfor kun kunne bruges på banen.

Solgt for 28.800.000 kr.

Den specielle 993 Turbo er en “001/001” og Porsche har udtalt at de aldrig igen vil bygge noget lignende. 

Den var på auktion ved 70th Anniversary Sale ved Porsche Experience Center Atlanta d. 27 Oktober og blev solgt til den vanvittige sum af 3,4 millioner dollars, svarende til 28,8 millioner danske kroner. 

Alle pengene gik til Ferry Porsche Foundation, som er en velgørenhedsorganisation etableret i år for at markere Porsches 70 års jubilæum.

Porsche 993 Turbo "Project Gold" logo
Porsche 993 Turbo "Project Gold" spoiler
Porsche 993 Turbo "Project Gold" rat
Porsche 993 Turbo "Project Gold" logo

Giv Bil Magasinet i julegave

Giv Bil Magasinet i julegave til en du holder af. Vi har gjort det nemt og hurtigt at give gode julegaver. På Magasinetgaver.dk kan du nemlig nemt og hurtigt få julegaven i hus. Du bestemmer selv, om det skak være 5, 8 eller 12 måneders abonnement på Bil Magasinet. Læs mere om julegaven her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...