Digitale instrumenter i Porsche 911 årgang 2019
Digitale instrumenter i Porsche 911 årgang 2019© Automedia

Spionfoto: Første glimt af den næste Porsche 911

Den kommer først i 2019 og Porsche har absolut ikke lyst til at vise noget frem – men Automedia har skudt de første billeder af den næste 911'er

29. september 2017 af Steen Bachmann

Porsche tager ikke let på opgaven med at udvikle en ny generation af deres mest kendte model. Af konkurrencehensyn har de ikke lyst til at afsløre andet end generelle oplysninger om den næste generation, der forventes i 2019, og udviklings- og testarbejdet foregår diskret.

Derfor fik et team fra Porsche travlt med at skjule kabinen i en testbil onsdag i Arizona, da en af Automedia's fotografer kom tæt på.

Billedet herover afslører, at ottende generation af Porsche 911 får digitale instrumenter. 

Den nuværende 911-generation med modelkode 991 stammer fra 2011. Den fik en omfattende opdatering i 2015 med introduktionen af en ny familie af turbomotorer. Modelkoden hedder nu 991.2.

Digitale instrumenter i Porsche 911 årgang 2019
Digitale instrumenter i Porsche 911 årgang 2019© Automedia

Ottende generation vil blive baseret på en ny skalerbar platform og vil få et bredere motorudvalg. Der forventes blandt andet en mild hybrid og en plugin hybrid med opladeligt batteri. 

Der kommer næppe en fuldt eldrevet 911'er, da Porsche's elektrificerede afdeling har fokus på introduktionen af den firepersoners eldrevne Mission E, der går i produktion i 2019. 

“Sportsvogne vil bevare den klassiske drivline lidt længere end andre biltyper af den simple årsag, at batterier giver et vægthandicap. Men selv 911 må indstille sig på, at forbrugerne efterspørger ny teknologi. Og hybrid-teknologien fås jo allerede i superbiler i dag," siger Porsche's topchef, Oliver Blume.

Testarbejdet med de nye digitale instrumenter foregår i Arizona med tre eksemplarer af den nuværende 911 modelkode 991.2.

Oliver Blume beroliger de fans, der er ængstelige for, at den klassiske Porsche 911 vil blive aflivet:

"Porsche vil stadig lancere sportsvogne for puritanere i fremtiden. Vi vil have en strategi, hvor vi søger inspiration i både for- og fremtiden," siger han. 

Det kan derfor sagtens blive en mulighed med en hightech hybridudgave af den næste 911'er med et batteri, der kan lades op, samtidig med en gammeldags, benzindrevet variant med manuelt gear.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...