Porsche 919 hybrid Nürburgring

Shit, det går stærkt! Se verdens hurtigste omgang på Nürburgring

Porsche har lige smadret mærkets egen verdensrekord på Nürburgring med hele 52 sekunder. Se videoen af verdens vildeste omgang i "Det Grønne Helvede" lige hér.

29. juni 2018 af Anders Richter

What? Ny rekord på Nürburgring

Porsche har netop signaleret til verden, at de hører sammen med Nürburgring, som gin og tonic. I 35 år sad Porsche på tronen som værende bilmærket, der havde lavet den hurtigste omgangstid på "Ringen", og nu har de gjort det igen. 

5:19,6 minutter lyder den nye tid, som Porsche har kørt, rundt på banen der også er kendt som "Det Grønne Helvede". Det svarer til, at bilen har kørt med en gennemsnitsfart 234,3 km/t. Bilen blev kørt af den tyske racerkører Timo Bernhard (han må have pænt store n.....), som tidligere har vundet Le Mans, og som kender Nürburgring som sin egen bukselomme. Tror du ikke på os? Du er velkommen til at spole ned til videoen af rekordforsøget nederst på siden (psssst! Han rammer 368 km/t på langsiden...).

Porsche 919 hybrid Nürburgring

Hvad er det for en bil?

Bilen, rekordforsøget blev sat i, er en Porsche 919 Hybrid-racerbil, som du nok kan genkende fra sidste års Le Mans. Der er dog sket lidt ændringer siden. Fordi den ikke længere skal leve op til nogen krav, har ingeniørerne haft frit spil, og derfor har de skruet den systemeffekten op til omkring 1.200 hk, mens den yder 50 pct mere downforce end bilen, de deltog med på Le Mans. Når du tager i betragtning, at en 919 Hybrid kun vejer lidt over 800 kg, har du en idé om, hvor hurtig den faktisk er. RETTELSE! Det har du ikke. Vi har aldrig set noget gå så stærkt, som det her!?!

Den gamle rekord, som også blev sat af Porsche, blev kørt for 35 år siden af Stefan Bellof i en Porsche 956. Tiden lød dengang på 6:11,13 min. hvilket stadig i dag ville være imponerende. Men den tid har Porsche altså skåret 52 sekunder af. 

Den hurtigste gadebil har til sammenligning en omgangstid på 6:47,25 min, og det er minsandten også en Porsche. Du kan se en Top 3 over de hurtigste gadebiler på Nürburgring herunder: 

  1. 6:47.25 min. Porsche 911 GT2 RS
  2. 6:52.01 min. Lamborghini Hurácan Performante
  3. 6:55.00 min. Porsche 918 Spyder

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.