Richters Garage: Når du pludselig har købt to Porsche'r af samme slags...

Klumme: Nogle gange er der ikke lang vej fra tanke til handling, hvilket redaktionschef Anders Richter dokumenterer, når han fortæller, hvordan han nu er blevet ejer af hele to Porsche 944 Turbo fra 1987.

19. maj 2018 af Anders Richter

Turbo-tvillinger

Smerten var begyndt at tage til. 24 timer forinden havde jeg ligget på operationsbordet og svævet, mens den fulde narkose lammede min krop og sendte mit sind i drømmeland. Jeg skulle have fjernet mandler i en alder af 30 år, og det kan godt mærkes dagen derpå.

Telefonen ringede. Det var min far. Han havde fundet en Porsche 944 Turbo i rød med en helt særlig historik. Det tog ikke mange sekunder for mig at afgøre, at denne bil måtte være nålen i transaksel-høstakken. Eller var det den smertestillende morfin, der talte? “Hvornår kan du være i Aarhus, så vi kan se på den?”, spurgte min far. Jeg skaffede et lift med det samme, og satte kursen mod Aarhus.

KØB 3 NUMRE AF BIL MAGASINET FOR 99 KR.

Biler har altid betydet meget i min familie. Min bror (som også har været ansat på Bil Magasinet) og jeg brugte de fleste søndage på bagsædet af familiens bæbrune Volvo 240, mens vi turnerede land og rige rundt for at kigge på brugte biler. Min far kørte bilen, og min bror og jeg var spændte som flitsbuer på vej ud til bilforhandlerne. På vej hjem var vi grædefærdige. Drømmen om en ny bil blev aldrig til noget. Jeg tror, at det var der, jeg besluttede, at sådan skulle mit voksenbilliv ikke være. Jeg ville ikke kigge på biler bare for at kigge, og jeg ville ikke have en bil, medmindre den var noget særligt...

Godt bilmakkerskab

Det startede med en Volvo Amazon, jeg købte som 16-årig i fællesskab med min far. Det var en fantastisk bil. 1-ejers fra ny og med 119.000 km på tælleren. Den var California-hvid, og jeg var pavestolt, da vi fik lov til at købe den. Og netop “fik lov” er vigtigt at bide mærke i, for den tidligere ejer, gjorde meget opmærksom på, at bilen skulle sælges til nogen, som passede på den. Det var os. Jeg var stolt. Jeg passede bilen i over et årti, indtil den måtte videre til en ny ejer, som vi følte var den rigtige mand til at overtage ansvaret.

Siden dengang har min far og jeg fortsat vores makkerskab. Når man er to til at købe og vedligeholde en bil, virker det som om, det er lidt billigere. Indrømmet, det er ikke altid, man er enig, men tiden hjælper altid med at finde en løsning og en mellemvej, begge parter kan være tilfredse med. Min far og jeg har købt mange mærkelige biler sammen, og denne gang er ingen undtagelse.

KØB 3 NUMRE AF BIL MAGASINET FOR 99 KR.

Jeg stiger ud fra passagersædet på parkeringspladsen foran Porsche Center Jylland i Risskov ved Aarhus. Min far og jeg går indenfor. Vi gennemgår den røde 944 Turbo, som står midt i lokalet. I gamle dage kunne vi have brugt en eftermiddag på at kigge bilen efter. I dag bruger vi en halv time. Vi har gjort os vores forarbejde, og vi ved, hvor vi skal lede efter fejl...

Unik historik

Småfejlene bliver dog overskygget af papirhistorikken, der bliver lagt frem på bordet. Bilen er fra 1987, har gået 101.000 km, og den er solgt fra ny i de selvsamme lokaler, vi står i hos Porsche Center Jylland. Da den oprindelige købskvittering bliver lagt frem på bordet, kommer gåsehuden. Jeg ved, at jeg bliver nødt til at eje den bil, og jeg kan mærke, min far har det på samme måde. Vi er dog jyder nok til ikke at lade det skinne igennem. Der bliver forhandlet lidt med den enormt flinke sælger, og kort tid efter er handlen på plads. Det giver en varm fornemmelse i kroppen, når en bilhandel går igennem. Jeg elsker det. Fem sekunder senere kommer smerterne fra operationen retur.

KØB 3 NUMRE AF BIL MAGASINET FOR 99 KR.

Først lidt senere får min far og jeg tænkt bilhandlen helt til ende: Vi har netop købt en 944 Turbo fra 1987 i rød. Vi har i forvejen en 944 Turbo fra 1987 i sølvmetallic stående i garagen. Nuvel, det er vel ikke det store problem. Så er der én til hver. 

Klummen er taget fra BM1805, maj 2018.

Hvad er Richters Garage?

Bloggen er skrevet af redaktionschef på Bil Magasinet, Anders Richter. Her handler det om ældre køretøjer, investeringsbiler og livet i selskab med en privat vognpark, der pt. består af to styk (!?!) Porsche 944 Turbo, en Porsche 996 Turbo samt en BMW 750i E32.

Følg Richters Garage og Bil Magasinet på Instagram for daglige opdateringer.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...