Porsche prototype le mans 2023

Tegninger af en ny Porsche langdistance racer klar til 2023

Porsche vender tilbage til Le Mans!

Porsche vil deltage i Le Mans fra 2023 med prototyper mod blandt andre Audi, Peugeot og Toyota. Kampen bliver vundet med elmotorer, batterier og systemer til omformning af energi

17. december 2020 af Gustav Reeh Persson

Porsche er tilbage for at vinde

Fra 2023 vil Porsche have comeback i Le Mans og langdistanceracing. Det inkluderer også de amerikanske langdistanceløb i serien IMSA WeatherTech SportsCar Championship, for regulativerne bliver de samme som de europæiske fra 2023 med en ny LMPh klasse, som svarer til prototyperne vi kender fra Le Mans. 

”Den nye LMDh-kategori giver os mulighed for at kæmpe for samlede sejre med et hybridsystem i klassikerne Le Mans, Daytona og Sebring - uden at bryde banken. Projektet er yderst attraktivt for Porsche. Udholdenhedsløb er en del af vores brands DNA. ” siger Oliver Blume, administrerende direktør for Porsche. 

Porsche 919 hybrid

Sidst de var med i Le mans vandt de i 2017! Her er et billede af Porsches succesfulde 919 Hybrid racere.

Porsche havde succes sidst de var med

Det er stort, at Porsche annoncerer denne tilbagevenden, for de vandt et hattrick i langdistanceracing med LMP1-prototypen og producenternes og kørernes mesterskabstitler i årene 2015-2017. 

De vandt også Le Mans i de år. Efter 2017 sæsonen fokuserede de som andre bilproducenter på Formel E, men nu kommer de altså tilbage. 

At gøre det attraktivt for bilproducenter var målet med den nye LMPh klasse. 

Præsidenten for FIA langdistanceløb, Richard Mille, siger: 

"Vi kan nu se det ske, og at have både Le Mans Hypercar såvel som LMDh-regelsæt giver producenterne den luksus at vælge et koncept, der passer bedst til deres filosofi. Fremtiden for udholdenhedsløb ser virkelig meget lovende ud."

Flere informationer kommer om Porsches LMPh racer når vi nærmer os 2023.

Langdistanceløb er blevet populært igen

Denne nyhed kommer efter at Audi annoncerede sin tilbagevenden til Dakar Rally og Le Mans med sin egen LMDh-udfordrer, som vi skrev om her. Indtil videre, er det de eneste to producenter der er med i den nye kategori. 

Desuden har Peugeot vist deres udvikling af Peugeot Sport WEC-program, som du kan læse om her. Den skal konkurrerer med de både Audi og Porsche, men er altså en hypercar med andre regulativer som FIA præsidenten også nævnte.

Fremtiden for langdistanceløb ser lys ud, med flere konkurrenter. Bilproducenterne bruger det til at vise sig frem og udvikle nye teknik, især el- og hybridteknologi. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...