Porsche Taycan

Porsche Taycan kører sidelæns ind i Guinness Rekordbog

Forestil dig at køre et maratonløb - sidelæns! Det er, hvad Porsche Taycan gør her, og heldigvis er der video med de 42,2 km drifting

28. november 2020 af Gustav Reeh Persson

Rekorder er til for at blive slået ifølge Taycan

Før Porsche Taycan overhovedet blev præsenteret i 2019 klarede den Nürburgring på 7:42:34, der var det hurtigste for en elbil i serieproduktion. Nu har de med en baghjulstrukket variant slået endnu en rekord: Denne gang i drifting.

Porsche-testkøreren Dennis Retera kørte 210 omgange på en 200 meter glidebane med baghjulene konstant ude. Rekordforsøget blev gjort på Porsche's egen testbane Hockenheim i Tyskland. 

Porsche Taycan drifting guineess world records

Maraton-længde drift af Taycan

Forsøget fandt sted under tilsyn af Guinness World Records-dommer Joanne Brent. Den samlede længde blev til 42,16 km altså en distancen svarende til næsten et helt maratonløb. Retera kørte i 55 minutter for at sætte rekorden, med en gennemsnitlig hastighed på 46 km/t. Det er nok til at slå rekorden for længste drift af en elbil.

Det hele blev dokumenteret af GPS og udsvings-sensorer fra bilen. Hvis det ikke skulle være nok, blev det hele også filmet fra et kontroltårn. Så både Porsche og især Guinness World Records er sikker på distancen. 

Porsche Taycan baghjulstræk drift

Baghjulstrukket Taycan

Man kan endnu ikke købe en baghjulstrukket variant af Porsche Taycan. Håbet er der, for den er allerede i produktion i Kina. Det er uklart hvorvidt den kommer til Europa, men rekordforsøget er perfekt markedsføring, hvis det sker.

Her er videoen om Porsche Taycan's rekordforsøg, hvor der blandt andet er brugt en Nissan GT-R til at filme:

Rekordkonkurrencer mellem bilfabrikanter

Porsche Taycan er langt fra den længste drift rekord. BMW holder rekorden for længste drift med deres BMW M5 der i 2018 kørte 374 km sidelæns. Det krævede en optankning, mens man driftede, det kan du læse mere om her.

Desuden har en modificeret Tesla Model S Plaid slået  Porsche Taycan Turbo's tid på Nürburgringen. Dog er den ikke accepteret, da den ikke var produktionsklar. Det kan du læse mere om her. 

Vi skal nok holde dig opdateret her på siden, hvis Tesla forsøger igen og tager rekorden for hurtigste elbil på Ringen. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...