Porsche Taycan Turbo S rekordforsøg indendørs

Denne bil har lige sat en vanvittig hastighedsrekord

Porsche har siden lanceringen af elbilen Taycan jagtet måder at vise elbilens kvaliteter. Nu er den kåret til at være den hurtigste bil - indendørs.

16. februar 2021 af Gustav Reeh Persson

Porsche Taycans mange rekorder

Siden lanceringen af Porsche Taycan har den slået rekord på Nürburgringen for hurtigste elektriske bil, man må køre på vejen. Tesla pønser selvfølgelig på at genvinde titlen med Tesla Model S Plaid

Men Porsche stopper ikke der. For nylig fremviste de en baghjulstrukket variant af Porsche Taycan, der slog drift rekord for elektriske biler og nu er tilgængelig i Danmark for 749.900 kr., hvilket er 300.000 kr. mindre end den hidtil billigste variant af Taycan kaldet '4S' koster nu. 

Porsche Taycan Turbo S rekordforsøg indendørs

Nyeste rekord for Porsche Taycan

Rekordforsøget blev selvfølgelig udført med den kraftigeste Porsche Taycan Turbo S, der med en boostfunktion yder 761 hk og 1.050 Nm. En af elbilens mange kvaliteter er, at du får 100% af motorens kræfter øjeblikkeligt, og derfor accelerer alle elbiler som død og helvede. 

Porschen klarer accelerationen lynhurtigt, 0-100 km/t foregår på 2,8 sek. og 0-200 km/t på 9,6 sek. Accelerationen topper for Porsche Taycan Turbo S på 260 km/t. I Danmark kan bilen blive din for små 2 millioner kr.

Den nye rekord er selvfølgelig verificeret af Porsche's efterhånden gode venner Guinness World Records. Den hidtidige rekord lød på 138 km/t, der blev lavet i 2011 af den amerikanske variant af Top Gear. Rekorden satte Tanner Foust i hans Ford Fiesta Rallycross til 500.000 dollars eller 2,5 mio. kr.  

Porsche Taycan Turbo S rekordforsøg indendørs

Den nye topfart indendørs fra Porsche

Porsche Taycan Turbo S ramte en fart på 165 km/t indendørs. Det blev gjort i første forsøg på Convention Center i New Orleans, Louisiana, hvor gulvarealet er over 9 hektar indendørs. Det svære ved det indendørs rekordforsøg var, at det foregik på poleret beton, der bliver beskrevet som at køre på is. Før selve rekordforsøget var der et par øvelsesture, så køreren Leh Keen lærte underlaget at kende.

Så udover accelerationen skulle nedbremsningen også foregå effektivt, for ellers endte man i væggen. Igen indgyder Taycan Turbo S tillid ved at have store keramiske bremseskiver på alle hjul. Alligevel udtalte køreren Leh Keen efterfølgende "What was I thinking!?", han kørte trods alt vanvittige 165 km/t indendørs.

Porsche's egen flotte video om rekordforsøget kan ses nedenunder.

Leh Keen Porsche Taycan Turbo S

Leh Keen var køreren der stod for rekordforsøget og klarede det i første forsøg. Han kører til daglig i den amerikanske langdistance løbsserie United SportsCar Championship i GTD klassen 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...