© Grand Prix Photo

Porsche's nye fabrikskører er dansk

De gode nyheder fortsætter for dansk bilsport: 23-årige Michael Christensen er udnævnt til fabrikskører for Porsche

27. november 2013

”Det er stort,” jubler Michael. ”Det er objektivt vurderet kun en plads i et af de allerbedste formel 1-teams, der er mere interessant end en fabrikskørerkontrakt med Porsche.”

Porsche har en håndfuld fabrikskørere, der indsættes i diverse klasser og løb. Australieren Mark Webber, der i weekenden sluttede sin formel 1-karriere med en andenplads i Brasiliens Grand Prix, bliver en af Michaels kommende kollegaer. 2010-vinderne af 24-timers løbet i Le Mans Timo Bernhard og Romain Dumas indgår også i Porsches fabrikskører line-up. Webber, Bernhard og Dumas skal køre i Porsches nye prototype-team, mens Michael i første omgang skal koncentrere sig om GT-klassen.

Michael Christensen blev i 2012 udnævnt til juniorkører for Porsche og han debuterede i år i verdens fornemste mærkeklasse, Porsche Mobil 1 Supercup. Her vandt han rookie-klassen efter blandt at være kommer først over målstregen i løbet på Nürburgring, der blev afviklet som optakt til Tysklands formel 1 Grand Prix.

”Porsche gør næste år comeback i Le Mans, og på lidt længere sigt er det naturligvis en plads i Le Mans-teamet jeg kører efter. Porsche-ledelsen har endnu ikke taget stilling til hvor jeg skal køre i 2014, men uanset hvor de vil indsætte mig, er jeg klar,” siger Michael. ”2014 bliver en sæson med ’Vollgas!’”

”Jeg er meget glad for, at Michael er endnu en af vore juniorkørere, der har haft held til at træde ind i vores stald af fabrikskørere,” siger chefen for Porsche Motorsport, Hartmut Kristensen. ”I de seneste år har han vist mange positive kvaliteter, og haft den personlige udvikling som vi leder efter i vores junior-program. Han er vokset med opgaven og er blevet en rigtig professionel, både på og udenfor banen.”

”Det er en drøm som bliver virkelighed. At blive Porsche fabrikskører er en chance for livet,” siger Michael Christensen. ”Jeg har lært så meget som Porsche juniorkører takket været den omfattende opbakning jeg har fået, og har udviklet mig både som menneske og racerkører. Jeg vil gøre det bedste, jeg kan for at leve op til den tillid, som Porsche har vist mig.”

Michael Christensens fabrikskontrakt med Porsche kommer kun et par uger efter Kevin Magnussen skrev formel 1-kontrakt med McLaren. Danmark har dermed kørere placeret i et af de bedste team i formel 1 og i to af de bedste teams i sportsvogns-VM, hvor Tom Kristensen fortsætter hos Audi.

Tekst: Peter Nygaard/Grand Prix Photo

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...