Porsche producerer 420 stk. Macan om dagen!

Kina har fået leveret over 100.000 Porsche Macan og deres appetit er ikke stoppet endnu. Porsche-fabrikken kæmper med at producere biler nok

1. september 2018 af Mathias Brandt

Serieproduktionen af den nye Macan er startet på fabrikken i Leipzig. Den første kundebil er kommet igennem karrosserisamlingen, lakereriet og monteringsprocessen. Dele af fabrikken er blevet tilpasset specielt til modellen. 

Bilen, som er lakeret i Mambagrøn metallak, skal leveres til en kinesisk kunde. Kina er blevet det land, hvor Porsche sælger flest biler, og der er udleveret over 100.000 eksemplarer af Macan til kunder, siden bilen blev introduceret på markedet i 2014. 

Den fortsatte store efterspørgsel efter den kompakte SUV er også ensbetydende med en stejl stigning i serieproduktionen: Allerede i september øges produktionen af den nye Macan på fabrikken i Leipzig til over 420 enheder om dagen, og den når således i løbet af få dage op på samme høje niveau som forgængermodellen.

Macan er meget vigtig

”Macan er ganske enkelt succesmodellen – for Porsche og for fabrikken i Leipzig”, udtaler Gerd Rupp, som er øverste chef for Porsche Leipzig GmbH. 

”I 2011 dannede modellen grundlag for et gennembrud og et opbrud: Dengang blev fabrikken i Leipzig ombygget til komplet fabrik med henblik på produktionen af den kompakte SUV – med karrosseribyggeri og eget lakereri. Da fabrikken blev taget i brug i februar 2014, var det planen at producere 40.000 biler om året. I dag producerer vi over 90.000 enheder om året til hele verden. Siden 2014 er der således udleveret ca. 350.000 eksemplarer af den kompakte SUV til kunder i hele verden.“

Hvad er der nyt ved Macan

Den nye Macan havde verdenspremiere i Shanghai i slutningen af juli. Den kompakte SUV, som har nydt stor popularitet siden 2014, har fået en grundig opgradering, når det gælder design, komfort, opkoblingsmuligheder og køredynamik. Den nye LED-teknik er blevet standard til forlygterne. De mest iøjnefaldende nyheder i kabinen er den 10,9” store touchscreen til det nye Porsche Communication Management (PCM), de nyplacerede og nyudformede luftdyser og GT-sportsrattet, der kendes fra 911’eren. PCM giver mulighed for adgang til nye digitale funktioner som den intelligente stemmestyring og den standardmonterede onlinenavigation. Udbuddet af komfortudstyr udvides blandt andet med en køassistent, en ionisator og en elopvarmet forrude.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...