2019 Porsche Mission E
2019 Porsche Mission E

Porsche fordobler investering i elbiler

Elbils-kapløbet er for alvor skudt i gang og de store fabrikker kaster milliarder i udviklingen. Det er spændende at se, hvor længe Tesla kan beholde sin position i markedet.

9. februar 2018 af Mathias Brandt

Mens Tesla lige har lanceret et af sine dårligste regnskaber, melder Porsche’s administrerende direktør, Oliver Blume ud, at Porsche har fordoblet sin investering i udviklingen af elektriske køretøjer – fra 3 mia. euro til 6 mia. euro frem til 2022. 

Det svarer til en investering på næsten 45 milliarder danske kroner. Penge som i den grad skal sætte skud i elbilsudviklingen hos Porsche.

Den øgede investering skal tjene flere elektriske formål. Dels skal der sættes skub i udviklingen af teknologi, som kan implementeres i den eksisterende portefølje af modeller, hvilket også kommer til at inkludere Porsche 911. Derudover skal der udvikles flere plug-in-hybrider i stil med Porsche 918 Spyder og den nye Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Der er øremærket 500 millioner euro, eller hvad der svarer til 3,7 milliarder danske kroner, til udviklingen af Tesla-konkurrenten Porsche Mission E, der allerede er godt på vej.

Porsche CEO Oliver Blume
Porsche’s administrerende direktør, Oliver Blume

Porsche har store forventninger til Mission E. I et interview med tyske Automobil Produktion siger bestyrelsesmedlem Albrecht Reimold:

”Vi har en stor tro på Mission E’s succes. Det betyder også, at vi gør alt, hvad vi kan for at udvikle produktionen af Mission E, så vi kan efterkommer vores store produktionsmål”

Starter med 20.000 biler om året

På fabrikken i Zuffenhausen ved Stuttgart har Porsche planer om at kunne producere omkring 20.000 Mission E hvert år. Men ifølge Albrecht Reimold, kan produktionsfaciliteterne godt klare en endnu højere efterspørgsel.

Porsche Mission E bliver 4-dørs coupe med fire enkeltsæder. Den kommer til at få en systemydelse på over 600 hk og en rækkevidde på mere end 500 km. Den accelererer fra 0-100 km/t på under 3,5 sek. og har en ladetid på ca. 15 min. for at opnå 80 % af batteriets kapacitet.

Porsche Mission E er planlagt til 2020 - hvilket vi ser frem til. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...