Porsche er klar med ny hyperbil til racerbanen

Porsche 935 er navnet på den nyeste model fra Porsche, som kan blive din, hvis du er en af de heldige, der har penge nok. Læs alt om modellen hér.

28. september 2018 af Anders Richter

Porsche's skræmmende hval

I 1976 sendte Porsche en ny model ud på alverdens racerbaner, og nu er tyskerne så klar med en nyfortolkning af modellen. Bilen hedder Porsche 935, og den skal laves i et ekstremt begrænset antal til nogle af verdens største Porsche-entusiaster. 

Bilen er baseret på en Porsche 911 GT2 RS, men der er mange forskelle. De største ligger i det ydre karrosseri, som er blevet inspireret af originalen fra 1976, der fik øgenavnet "Moby Dick" for sit strømlinede ydre. 

Fremtidens "Moby Dick"

Har du set originalen, er det tydeligt at se slægtsskabet. Hvis ikke vil du nok bare mene, at dette ligner en Porsche 911, som er blevet udstyret med nogle lidt for store spoilere, brede skærme og mærkelige fælge. 

700 hk og 700.000 euro

Motoren er hentet fra GT2 RS yder 700 hk, og den er udstyret med en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. I forhold til GT2 RS er 935 dog over 100 kg lettere, hvilket jo er et plus, når vi taler en bil til banen. 

Prisen? Hvis du skal spørge, har du ikke råd, men vi kan da alligevel afsløre, at den ligger på 700.000 euro plus moms. Så det kræver dybe lommer at kommer med i 935-klubben. Til gengæld er der heller ikke plads til så mange i klubben, for der vil kun blive produceret 77 eksemplarer af den refortolkningen af modellen. 

Der er dog et minus...

Eneste minus er, at den nye Porsche 935 ikke er godkendt til gadebrug. Så du skal udelukkende bruge den på lukket vej, hvis du vil bruge løs af de 700 hk. Modellen er netop blevet præsenteret til årets største Porsche-begivenhed, Rennsport Reunion, på Laguna Seca-banen i Californien, USA. Følg med på bilmagasinet.dk for flere billeder fra træffet.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...