porsche cayenne rød GTS

Porsche bygger Cayenne nummer 1 million

Cayenne har været populær siden introduktionen for næsten 20 år siden. Bil nr. 1 mio. er en carmine-rød GTS bestilt af en tysk kunde

25. december 2020 af Bjørn Skærup

Mange forbinder Porsche-navnet med 911-modellen, og sådan har det været lige siden den første model kom frem i 1963.

Men i nyere tid har fabrikken i Zuffenhausen faktisk mere at takke Cayenne-modellen for. Da den første generation blev sendt på gaden i 2003, var mærket nemlig i dyb krise, skriver Boosted

Cayenne blev en salgssucces. Ovenikøbet så meget, at den faktisk var den mest solgte Porsche-model i en periode. Den afværgede krisen og har været en fantastisk bil for Porsche i mange år. 

porsche cayenne e1 2002

Billedet af fra udviklingen af den første generations Porsche Cayenne. Den skulle jo både kunne klare sne og give en sportsvogns følelse.

Porsche har siden den første bil kørte af samlebåndet i 2002 kunnet bygge så mange, at eksemplar nummer 1.000.000 netop er trillet af samlebåndet i Slovakiet, hvor det første eksemplar også blev samlet for nu 18 år siden. Bilen er en carmine-rød Porsche Cayenne GTS bestilt af en tysk kunde.

Det tog Porsches mest ikoniske model 911 over 50 år at nå samme antal, da modellen krydsede den samme grænse i 2017. Det blev markeret med en helt speciel model, hvor der var emblemer med "911 nr. 1.000.000" på bilen. 

I dag virker det mindre sindssygt med en sports SUV. I Volkswagen Group er de gået endnu længere med ideen om at kombinere sportsvogn og SUV med Lamborghini Urus. Porsches eget modelprogram tilbyder nu både en lillebror i Macan og en coupe model i Porsche Cayenne Coupe.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...