© Porsche

Porsche Cayenne får coupé-former

Porsche følger trenden fra Mercedes og BMW og laver en coupé-udgave af Cayenne. Få detaljerne hér

22. marts 2019 af Mikkel Thomsager

Porsche's føreste SUV-Coupé

Mens BMW og Mercedes har haft coupé-udgaver af deres store SUV'er i flere år, har Porsche ladet vente på sig – måske i forventning om, at den mindre og mere hatchback-agtige Macan kunne tilfredsstille kunder til den type biler.

Men nu er Porsche klar med en ægte coupé-udgave af Cayenne, som slet og ret hedder Porsche Cayenne Coupé. Den blev præsenteret i Stuttgart torsdag aften.

Teknikken fra den kendte Cayenne går igen, men der er dog et par specielle detaljer ved coupé-udgave, som gør den lidt mere sporty. 

© Porsche

Bagsædet er sænket 

Det gælder en ny aktiv hækspoiler under bagruden og et tag, som standard er i udført i glas, med tilhørende gardin i kabinen. Som ekstraudstyr fås taget udført i kulfiber som en del af en letvægts-pakke.

Tagets placering er faktisk sænket med 20 millimeter og hofterne, der udgøres af skærme over baghjulene, er kraftigere. Coupé-udgaven er 18 millimeter bredere for at give et mere muskuløst udtryk.

Bagsædet er sænket 30 millimeter for at sikre tilstrækkelig lofthøjde over bagsæderne på trods af den lavere, mere faldende taglinje.

© Porsche

Cayenne Coupé får V6 og V8-motorer

Cayenne Coupé kommer fra starten i to benzinvarianter.

Basis-modellen hedder blot Cayenne Coupé og har en V6 turbo på tre liter, der yder 340 hestekræfter og 450 Nm. Med Sport Chrono-pakke klarer den 0-100 km/t på 6,0 sekunder. Med det lettere tag kan den reduceres til 5,9 sekunder. Topfarten er 243 km/t.

Den anden motorvariant bliver Cayenne Turbo Coupe, der får den kendte 4-liters V8-motor med dobbelt turbo. Den yder 550 hestekræfter og 770 Nm, og den går fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder med en topfart på 286 km/t.

© Porsche

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...