porsche 914 bygges af fifteen eleven i 2021 og 2022

3D-rendering af Porsche 914 Concept

© Fifteen Eleven Design

Hold på hat og briller: Nu skal 914 bygges igen!

Folke-Porschen, der i dag er meget eftersøgt, skal i produktion igen: Denne gang er det engelske Fifteen Eleven, og ikke Porsche, der skal stå for det.

23. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Mød Fifteen Elevens Porsche 914

Fifteen Eleven er navnet på en engelsk restaurationsvirksomhed, der skal stå for produktionen og nytænkningen af en Porsche 914. Holdet, der har base i Bakewell i England, har tidligere stået i spidsen for restaurationer, konversioner til rally og ræs og prototypeproduktion.

Nu skal de så producere en bil fra bunden: Det fulde navn er 'Fifteen Eleven Design Porsche 914 Concept', og bilen har fået en kæmpe overhaling set i forhold til dens forfader. Alligevel ligner Porsche 914 sig selv udefra, og de fleste vil formentligt ikke lægge mærke til, at det ikke er en ombygget 914, de kigger på.

porsche 914 bygges af fifteen eleven i 2021 og 2022

3D-rendering af Porsche 914 Concept

© Fifteen Eleven Design

Af med klaplygterne

Den originale 914 udmærkede sig blandt andet ved at have et sæt klaplygter. Fordi Fifteen Elevens bil er en splinterny bil, kan det altså ikke lade sig gøre at bevare klaplygterne. I stedet er forlygterne rykket ud til blinklysene, og ned til tågelamperne. De er naturligvis også LED.

Et nærmere kig afslører også, at Fifteen Eleven ikke har ladet de ydre dimensioner stå. Bilen har bredere skærmkanter, en helt ny frontkofanger og et aftageligt tag af glas.

Porsche-motor til en Porsche-bil?

Porsche-efterligningen skal også have Porsche-dele, og det er ikke selvsagt: Den originale 914 var nemlig udstyret med VW-producerede, 4-cylindrede boxermotorer. Centerplaceret i den nye 914 skal boxermotoren fra Cayman S sidde, med 3,4 liter ud på 6 cylindere. Det skal sendes til baghjulene igennem en manuel, 6-trins gearkasse. 

Der fandtes også såkaldte 914/6'ere, der var udstyret med Porsche-producerede 6-cylindrede boxermotorer. Porsche-aficionadoer ville derfor måske pointere, at denne også bør hedde 914/6. Det ventes dog stadig, hvad den færdige produktionsmodel skal hedde.

porsche 914 bygges af fifteen eleven i 2021 og 2022

3D-rendering af Porsche 914 Concept

© Fifteen Eleven Design

Varm luft?

Mange konceptbiler har været oppe og vende, og en 3D-model er nemmere at skabe en end bil. Det er altså nemt at tro, at dette koncept og alle løfterne om produktion er et muskelspil, der kun kan ødelægge de drømme, det har født. Men alligevel er der en troværdighedsværdi i Fifteen Elevens tidligere projekter: Størrelsen går fra restaurering af Morris Minor, til racerombygning af en Jaguar E-Type.

Fifteen Eleven Designs plan for 914 er heller ikke langt ude i fremtiden: Inden 2021 er omme, vil bilen lanceres i både en højre- og venstrestyret variant, der bygges og distribueres fra værkstedet i Bakewell. Prisen er ikke nævnt med et ord, men vi gætter på, at det næppe vil blive en spareøvelse at handle Fifteen Eleven Designs version, hvis du er ude efter en 914.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...