Porsche 911 GT3 i vildt rekordforsøg

Se en Porsche 911 GT3 Turbo Cup med 800 hk strække sig helt ud i forsøget på at komme under de eftertragtede 10 minutter på det legendariske Hill Climb, Pikes Peak.

18. december 2015 af Christian Thestrup

For alle racerkørere, der prøver kræfter med det legendariske Hill Climp på Pikes Peak i Colorado, USA, er det en drøm at komme under 10 minutter. Det er dog de færreste, der har modet, evnerne og bilen til at klare det. Faktisk er det indtil videre kun lykkedes 12 kørere at komme under den eftertragtede grænse på den 19,99 kilometer lange rute, der undervejs stiger med 1.440 højdemeter og har omkring 156 sving. (Ruten er dog også ændret flere gange gennem løbets historie, ligesom der før var flere grusstykker undervejs, men lad nu det ligge).

I et forsøg på at blive køre nummer 13 gav den amerikanske racerkører Jeff Zwart den forleden fuld gas i sin Porsche 911 GT3 Turbo Cup med 800 hk. Og da både bilen og Jef var pakket ind i GoPro-kameraer, kan du her følge hans nervepirrende forsøg på at nå målet. Husk lyden, så du får den fulde fornøjelse af de seks cylindre og lyden af trykket, der forlader dumpe-ventilen undervejs. Og hvis din maskine kan klare det, så fyr filmen helt op i 4K.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...