Ny topmodel: Porsche 911 Turbo S

Lidt flere heste og al det ekstraudstyr, der kan hænges på en 911

8. februar 2010 af Steen Bachmann

S-udgaven af 911 Turbo er for de, der er villige og i stand til at betale for det absolut bedste, Porsche kan levere i 2010.

Den 6-cylindrede boxermotor med to turboladere med variabel turbogeometri har fået hævet ydelsen fra 500 til 530 hk, mens momentet stiger fra 680 til 700 Nm. Porsche oplyser, at den højere ydelse ikke har medført højere brændstofforbrug, og det forbliver 8,8 km/l for coupén og 8,7 km/l for cabrioleten.

© bilmagasinet.dk

911 Turbo S er født med 7-trins PDK dobbelt-koblings-gearkasse (Doppel-kupplungs-getriebe). Den sikrer meget hurtige og dermed både effektive og brændstof-besparende gearskift.

Både coupé og cabriolet har permanent firehjulstræk og Porsche Traction Management (PTM), der fordeler kræfterne mellem de fire hjul. Yderligere systemer omfatter Porsche Torque Vectoring (PTV), der via et mekanisk differentiale på bagakslen er i stand til at låse baghjulene sammen, når det er nødvendigt.

Launch control-program, hvor bilens kørecomputer sørger for 100 pct. optimal start i forhold til omdrejninger, gearskift og underlag, er standard i 911 Turbo S og giver en 0-100 km/t tid på 3,3 sek. 0-200 km/t tager ifølge Porsche 10,8 sek. Topfarten er 315 km/t.

© bilmagasinet.dk


Yderligere standardudstyr

  • Bremser med keramiske skiver (Porsche Ceramic Composite Brakes, PCCB) sikrer, at bilen kan standse igen uden risiko for fading eller overophedning.
  • Bixenon-lygter med aktiv kurvelys (Dynamic Bending Lights)
  • 19"-aluhjul i RS Spyder design med central låsebolt
  • tre-eget sportsrat med flapper til gearskift
  • aktive sportsstole, der holder personen fast i kurver via lufttryk
  • to-tonet læderindtræk i Black/Crema eller Black/Titanium Blue

911 Turbo S kan bestilles hos de tre danske Porsche-centre nu og leveres fra juni 2010. Danske priser er endnu ikke oplyst, men de kommer ikke længere ned end 3,4 mio. kr. for coupé-udgaven.

© bilmagasinet.dk

 

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...