Mystik omkring hvorfor 21.500 Porsche'r tilbagekaldes

Porsche har meddelt, at de har fundet 'uregelmæssigheder' i teknikken på en af deres bedst sælgende modeller.

1. august 2017 af Mathias Brandt

Porsche tilbagekalder nu 21.500 eksemplarer af Cayenne med 3,0-liters V6-dieselmotor, emissionsklasse EU6. Baggrunden for tilbagekaldelsen er, at sportsvognsproducenten i forbindelse med interne undersøgelser har konstateret "uregelmæssigheder" i motorstyringssoftwaren, hvilket fabrikken aktivt har meddelt de færdselsmyndigheder. 

Der er indgået en aftale med myndighederne om afhjælpning af disse uregelmæssigheder ved hjælp af en softwareopdatering i forbindelse med en tilbagekaldelse. I Europa er ca. 21.500 biler fra produktionsår 2014-2017 berørt – heraf 6.000 i Tyskland. Porsche udvikler og producerer ikke selv dieselmotorer. 

Det kunne godt ligne en ny dieselgate-skandale, eftersom Porsche ikke er for meget for at dele ud af detaljerne. Indtil videre kalder fabrikken det selv for "uregelmæssigheder" i softwaren uden at gå nærmere i detaljer omkring, hvad det så end betyder.  

Tilbagekaldelsen vil formentlig starte i efteråret 2017, men de tyske færdselsmyndigheder skal først godkende den foreslåede tekniske softwareopdatering. Ejerne af bilerne vil blive kontaktet direkte af deres ansvarlige Porsche partner. 

Ifølge den danske Porsche-importør, drejer det sig om 20-30 danske biler. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...