Michael kører Le Mans for Porsche

Porsche fabrikskører Michael Christensen vil være verdensmester og ser frem til danske dueller på Le Mans

9. februar 2015 af Bil Magasinet

Der venter motorsportselskere og Le Mans-entusiaster en lækkerbisken, når 2015-udgaven af langdistance-klassikeren Le Mans køres på Circuit de la Sarthe racerbanen til sommer.

I LM GTE Pro klassen vil Michael Christensen i en Porsche 911 RSR med startnummer 91 komme i direkte duel mod Jan Magnussen fra Corvette Racing samt det danske Young Driver AMR, hvis Aston Martin racer har de tre danske topkørere Marco Sørensen, Nicki Thiim og Christoffer Nygaard bag rattet. Desuden ventes sidste års vindende Ferrari team fra AF Corse også til start med flere 458 GT3-modeller, hvormed scenen er sat til et brag af et racerløb, der foruden en prestigefyldt sejr også tæller værdifulde point til FIA WEC-verdensmesterskabet. 

”Le Mans er det største motorløb i verden, og det er en drøm at kunne stille til start for Porsche, som er det bilmærke, der har vundet flest sejre på Le Mans,” fortæller Michael Christensen fra en Porsche-træningslejr i Doha.

”Alene stemningen og opbakningen fra de titusindvis af danskere, der hvert år drager til det franske bliver utrolig at opleve, og jeg glæder mig vildt til at give alle tilskuerne et herre-race, når Porsche dyster mod Jan Magnussen og de andre danskere fra Young Driver AMR,” fortæller Michael Christensen der foruden Le Mans vil deltage i det prestigefyldte FIA WEC verdensmesterskab i langdistanceløb.

”Det bliver ekstra spændende i år, hvor jeg skal køre racerløb i WEC-serien, der åbner på Silverstone i England den 12. april, og foruden Le Mans omfatter otte afdelinger. Her vil jeg dele bil med østrigske Richard Lietz, mens vi på Le Mans vil få følgeskab af tyske Jörg Bergmeister. Og det er slet ikke nogen hemmelighed, at vores målsætning i 2015 kommer dobbeltside, for sigtekornet er indstillet på en sejr i Le Mans samt et verdensmesterskab,” siger Michael Christensen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...