Le Mans: Porsche har 4 fabriksbiler med

Intet mindre end fire fabriksbiler fra Porsche stiller til start i 24-timers løbet 14.-15. juni 2014

19. februar 2014 af Bil Magasinet

Porsche har anmeldt to eksemplarer af den nye 919 Hybrid som ”Porsche Team” i LMP1, den absolutte topklasse for Le Mans prototyper, der er blevet tildelt startnummer 14 og 20.

Derudover har Porsche tilmeldt to 911 RSR til GTE Pro-klassen som ”Team Porsche Manthey.” Le Mans 2013 markerede debuten for den nye 911 RSR, der kvitterede med en dominerende 1-2 sejr. De to 911 RSR fra ”Team Porsche Manthey” kører derfor med startnummer 91 og 92 akkurat som i 2013.

Den nye Porsche 919 Hybrid deltager også i WEC-serien (for World Endurance Championship), der omfatter otte løb i 2014 og inkluderer Le Mans. Porsche har to Le Mans-vindere bag rattet i form af Romain Dumas og Timo Bernhard, der vandt med Audi i 2010. Dumas vil være bag rattet i 919 Hybrid med startnummer 14 og Bernhard i 919 Hybrid med startnummer 20.

Lige nu venter hele teamet utålmodigt på den første rigtige testkørsel på Paul Ricard i slutningen af marts, hvor deltagerne til årets Le Mans for første gang vil føle hinanden på tænderne, inden WEC-sæsonen skydes i gang med årets første løb på Silverstone i april.

Den nye Porsche 919 Hybrid er udviklet efter det nye reglement, der har fokus på effektivitet og et lavt forbrug. 919 Hybrid har et meget kompliceret hybrid-system med en nyudviklet 2-liters V4-motor med kompressor, en elmotor som driver forakslen og to systemer, der regenererer den energi, som normalt går tabt, eksempelvis under de mange nedbremsninger.

I GTE Pro-klassen er Porsche ivrige efter at forsvare sidste års dobbeltsejr, og en lang række detaljer er ændret og videreudviklet i forhold til sidste år. Det gælder først og fremmest aerodynamikken, hvilket ses i den mere vindglatte forende, samt den bredere hækvinge, der forbedrer balancen.

”I 2013 viste 911 RSR sine evner som langdistance-racer med sin dobbeltsejr på Le Mans,” udtaler Porsches motorsportschef Hartmut Kristen. ”I årets 24-timers løb på Daytona kunne vi igen fejre en klassisk sejr i et langdistanceløb med den nye udgave af 911 RSR, og det lover godt for årets Le Mans.”

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...