Porsche 911 GT2 RS Nürburgringen Manthey Performance Kit
Porsche 911 GT2 RS på Nürburgringen© Porsche

Krigen fortsætter: Denne Porsche har lige smadret en rekord på Nürburgring

Lars Kern har, i en Porsche 911 GT2 RS, slået Mercedes AMG GT Black Series med næsten fem sekunder!

24. juni 2021 af Frederik Holck

Nyt Performance Kit 

Det er en kendsgerning, at bilfabrikanter med racerløb i deres DNA ofte giver sig i kast med at sætte hurtige tider rundt på Nürburgringen. Det er derfor ingen overraskelse, at Porsche har haft deres 911 GT2 RS rundt på banen. Det sker i takt med, at Porsche lancerer deres nye “Manthey Performance Kit”, hvis effekt naturligvis også skulle testes på Nürburgringen. Sættet består af en række performanceorienterede opgraderinger, som blandt andet sikrer bilen væsentligt mere downforce. 

Porsche 911 GT2 RS Tequipment
Porsche 911 GT2 RS med Manthey Performance Kit© Porsche

Hurtigste gadebil på Nürburgringen

Den optimerede GT2 RS satte en tid på 6 minutter og 43,30 sekunder rundt på den 20,8 km lange Nürburgring. GT2 RS'eren slår Mercedes AMG GT Black Series, som satte en tid på 6 minutter og 48,07 sekunder. Porsche har dermed slået Mercedes af pinden med næsten fem sekunder. Lars Kern er navnet på den fabrikskører, som satte rekorden for Porsche. Rekorden blev sat den 14. juni på en 41 grader varm bane. Porschen var udstyret med Michelin Pilot Sport Cup 2 R-dæk, som, sammen med det nye “Manthey Performance Kit”, sikrede Lars Kern en gennemsnitlig hastighed på hele 185 km/t.

Lars Kern Porsche 911 GT2 RS Nürburgring rekord
Lars Kern slog rekorden i denne 911 GT2 RS med Manthey Performance Kit© Porsche

Skal du have mere downforce?

Mangler din Porsche 911 GT2 RS også noget mere downforce til at håndtere de 691 hk? I så fald kan du nu bestille Porsche Tequipment’s “Manthey Performance Kit”. Ved 200 km/t giver sættet dig 70 kg downforce på forakslen, hvilket er 21 kg mere, end hvad du finder i en standard GT2 RS. Ved samme hastighed giver sættet dig hele 200 kg downforce bagtil, hvilket er en forøgelse på hele 107 kg.

Justerbare for-støddæmpere, specielle racer-bremseklodser og magnesiumfælge er nogle af de elementer, sættet indeholder udover de aerodynamiske opgraderinger.

Manthey Performance Kit Michelin Pilot Sport Cup 2 R
Manthey Performance Kit med Michelin Pilot Sport Cup 2 R-dæk© Porsche

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...