Hyperbiler

Hyperbiler på auktion: Nu kan du få fingrene i superbilernes "holy trinity"

Det er nu, du skal slå til, hvis du vil have fingrene i den hidsige trio; Porsche 918 Spyder, McLaren P1 GTR og Ferrari LaFerrari. De står nærmest nye på denne heftige auktion.

2. maj 2017 af Jesper Kruuse-Jensen


Missede du chancen for at anskaffe en af de vilde hyperbiler, da de blev sendt på gaden,er chancen der nu. RM Sotheby har på deres Villa Erba-auktion i Italien en McLaren P1 GTR, Porsche 918 Spyder og en Ferrari LaFerrari til salg.

Alle tre er godt nok brugte, da nye eksemplarer ikke længere kan skaffes, men de tre biler er praktisk talt nye, da ejerne knapt nok har haft dem i brug.

2016 McLaren P1 GTR

2016 McLaren P1 GTR

Denne trackday-McLaren P1 GTR er ombygget, så den faktisk er lovlig at køre på offentlig vej. Desværre gælder det kun i Storbritannien, og med bare 355 kørte kilometer inklusive et trackday-arrangement har ejeren ikke for alvor gjort brug af bilens evne på almindelige veje, men det vil dens næste ejer måske lave om på. 

Sotheby forventer en auktionspris på mellem 20 og 25 millioner kr. – uden afgifter naturligvis.

2015 Porsche 918 Spyder

2015 Porsche 918 Spyder

Denne blå Porsche 918 Spyder er heller ikke en helt ”almindelig” 918. Den indeholer Weissach-pakken, som bl.a. betyder udpræget brug af letvægtsmaterialer som magnesiumhjul og titaniumbelagte bremsepedaler. 

Bilen fremstår i ”Arrow Blue”, der er en brugerdefineret farve, som Porsche tilbyder. 

Den blå pil har ca. 35.000 kilometer på tælleren, og den forventes at gå for mellem 8 og 10 millioner kr.

2014 Ferrari LaFerrari

2014 Ferrari LaFerrari

Som den eneste fremstår denne LaFerrari helt ”normal” uden tilvalg af specielle pakker eller obskure farver. Den er klassisk Ferrari-rød med interiør i sort og en smule rødt, som man forventer i en klassisk Ferrari. 

Med ca. 175 kørte kilometer fremstår den nærmest som den dag, den forlod forhandleren tilbage i 2014, og Sotheby forventer en auktionspris på mellem 15 og 20 millioner kr. uden afgift.

Fælles for de tre hypede hyperbiler er, at de alle er steget betragteligt i pris, fra de blev solgt, og ud fra kilometertælleren må vi konkludere, at Porschen er den eneste, som reelt er blevet kørt af sin ejer.

Auktionen finder sted d. 27 maj. Hele udbuddet af biler på auktionen kan ses på http://www.rmsothebys.com/ve17/villa-erba/lots/, hvor der også er et stort udbud af motorcykler.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...