Hurra! De seks cylindre vender tilbage i Porsche Boxster

Kunderne har været misfornøjet over de fire cylindre i Porsche Cayman og Boxster. Derfor lancerer mærket nu en ny variant udstyret med en fuldfed 6-cylindret boxermotor med 400 hk.

16. januar 2020 af Anders Richter

Porsche lytter til deres fans

Hvis du er fan af Porsche's klassiske 6-cylindrede boxermotor, så kommer her en nyhed af de gode. Sportsvognsfabrikken fra tyske Zuffenhausen har netop lanceret en ny model kaldet 718 Boxster GTS 4,0 samt en Cayman af samme variant. 

Fabrikkens seneste idé var at downsize motorerne i den 718 Boxster og Cayman, hvilket betød, at der kom en 4-cylindret turbomotor til, og det var ikke noget mærkets fans syntes om. 

På Bil Magasinet er vi glade for kræfterne fra det lille maskineri, men lyden, der mest af alt mindre om en blanding af en VW Boble og en Subaru Impreza, er der ikke meget raffinement over.

Flere cylindre i den mindste Porsche

Heldigvis lytter Porsche til kunderne, og derfor er der skruet op for antallet af cylindre i den seneste model, 718 GTS 4,0. Motoren er en neddroslet variant af den, som sidder i 718 Cayman GT4 og Boxster Spyder. I den nye GTS er den skruet ned i effekt fra 420 hk til 400 hk, hvilket stadig giver flotte præstationer. 

Til sammenligning havde den gamle 718 GTS 365 hk fra sin 4-cylindrede boxermotor med turbo. Nul til 100 km/t er i den nye overstået på 4,5 sekunder, og den stopper først ved 291 km/t. Det er 0,1 sekunder og én km/t hurtigere end den gamle, så det er næppe noget kunderne kommer til at opdage. Hvad de dog helt sikkert vil bemærke er, at lydbilledet nu er et helt andet.  

GTS-varianten giver dig samtidig en stribe sportsligt udstyr, herunder sportsundervogn, aktive motorophæng samt et mekanisk spærredifferentiale. Du kan se GTS-varianten som en slags "blød" GT4, du kan bruge til daglig. 

Modellen vil ankommet til showrooms over hele Europa i slutningen af marts måned, og kundebilerne skulle være klar til levering til sommer.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...