Porsche 911 Targa fejring sort special
© Porsche Danmark

Hip hurra! I år fejrer Porsche Design 50 års fødselsdag med ny variant

Porsche har samlet alle sine underafdelinger for at fejre Porsche Design, der fylder 50 år

20. januar 2022 af Frederik Hauschildt

Længe leve Porsche Design

Porsche Design, som er Porsche's designstudie til alt andet end biler, er i år netop 50 år gammelt. Det skete nemlig i 1972, at Ferdinand Porsche stiftede det unikke designstudie.

For at fejre dette produceres 750 eksemplarer af en unik, sort Porsche 911 Targa 4 GTS. Udover bilerne, præsenteres også en nøje restaureret Porsche 911 Targa i samme udsmykning. Begge biler udstilles i den særudstilling, der også udfoldes i Porsche's museum i Stuttgart.

Porsche 911 Targa fejring sort special
© Porsche Danmark

Sort på sort

Farvevalget kan måske synes lidt mærkeligt: Sort er ikke en udpræget fejringsfarve. Men kender du baggrunden, så giver det stjernegod mening.

Hr. Porsches første produkt foruden kampvogne, traktorer og biler var nemlig efter sigende et ur - verdens første sorte kronograf. Det var også Porsche Design's første produkt.

Porsche 911 Targa fejring sort special
© Porsche Danmark

Lynhurtig fødselsdagsfejring

Porsche 911 Targa 4 GTS er heller ikke noget at grine af. Formentligt når du ikke at se de 50-års-badges, som specialvarianten er udstyret med, hvis den drøner forbi. Den er udstyret med 480 hk, trækker på alle fire poter og drøner til 100 km/t på bare 3,5 sekunder.

Er du heldig nok til at kunne erhverve dig én af de 750 specialproducerede modeller, får du automatisk monteret Sport Chrono-pakken, såvel som adgang til at købe Porsche-uret Chrono 1 - 1972 Edition.

Specialvarianten koster fra 3.649.900 kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...