Her er Porsche-modellen, du sikkert ikke kender

Mød den kinesiske Porsche, der aldrig blev til noget. Heldigvis.

3. september 2021 af Kasper Erling

C88 var en prototype designet til det kinesiske marked i 1994 af Porsche som deres bud på den kinesiske regerings opfordring til en række internationale bilproducenter om at skabe en ny serie biler.

C88 blev skabt på bare fire måneder af Porsche-ingeniører og blev vist til offentligheden på Beijing Auto Show i 1994. Prototypen holder nu på Porsche Museum i Stuttgart.

Det skriver Boosted.dk.

I modsætning til andre Porsche-modeller havde C88 ikke noget Porsche-logo nogen steder. Porsche gjorde meget ud af at please kineserne, så bilen blev designet med kun et enkelt indbygget barnesæde – hvilket skulle afspejle den kinesiske et-barns-politik dengang.

Har du husket at aktivere dit prøveabonnement på Bil Magasinet? Ellers kan du gøre det lige her!

Men hvis du tror, at C88 skulle være en performancebil som andre Porsche-modeller, kan du godt tro om. Den skulle have en 1,1-liters motor med fire cylindre og mellem 48 og 68 hk.

Planen var at producere op til en halv million C88-modeller om året, men det blev aldrig til noget, da projektet blev stoppet af den kinesiske regering. Rygterne siger, at de efterfølgende benyttede mange af detaljerne fra C88 i andre egenproducerede biler.

Prisen skulle have startet ved bare 43.000 kroner. Billig Porsche alligevel…

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...