© Porsche

Her er den: Porsche laver über-Cayman - og den ser OLM ud

Cayman bliver nu en del af Porsches ultimative RennSport-familie. Det fejrer den ved at sætte en kanontid på Nürburgring forud for sin officielle premiere til november.

22. oktober 2021 af Søren Juul

Indtil nu har Porsche reserveret RS-emblemet til de mest hardcore udgaver af 911’eren, men et par postkort og en video fra presseafdelingen i Zuffenhausen afslører nu, at den lille Cayman med centermotor træder ind i rækken af ultimative køremaskiner med nummerplader. 

© Porsche

7:04.511 minutter rundt på Ringen

Porsche 718 Cayman GT4 RS har først officiel premiere i næste måned. Tyskerne har dog allerede luftet en næsten færdigudviklet prototype på Nürburgring, hvor den var chokerende hurtig. Faktisk 23,6 sekunder hurtigere rundt på en 20,6 km omgang end Porsche 718 Cayman GT4 med 420 hk, der nu bliver reduceret til lillebror i modelprogrammet.  

Få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr.! Læs mere he

© Porsche

Man skulle tro, at prototypen kørte på slicks for at køre så meget hurtigere, men den var udstyret med Michelin Pilot Sport Cup 2 R gadedæk, som bliver tilbudt som ekstraudstyr. Det eneste, som ikke var standard, var det racersæde, som Porsche havde installeret i bilen af hensyn til testkøreren Jörg Bergmeister.

Der er bur i den nye Cayman RS – men racersædet på billedet er ikke standard. 

© Porsche

Porsche har endnu ikke afsløret hvorfor den er SÅ meget hurtigere end den ellers så habile Cayman GT4, men ifølge chefen for udviklingen af Porsche’s GT-modeller, Andreas Preuninger, har ingeniørerne og designerne gravet dybt i værktøjskassen for at lokke det fulde potentiale ud af Cayman:

“Under udviklingen af 718 Cayman GT4 RS gav vi den alt, hvad der karakteriserer en ægte RS-model: Den er strippet for vægt, har fået mere downforce, flere kræfter og, selvfølgelig, leverer endnu større grad af feedback til chaufføren på styreinputs".

Porsche garanterer mere downforce og har da også installeret en større hækvinge bagpå. Som på mange racerbiler – og den nye 911 GT3 - er den hængslet foroven. 

© Porsche

De endelige specifikationer kender vi først næste måned. Indtil da er det bare at savle over billederne af det sorte bæst, skrue op for lyden, trykke play og nyde videoen, hvor den får tæsk på Nürburgring!

Glade Porsche-folk foran den nye Cayman RS og et skilt med omgangstider. Omgangstiden på 7:09,300 minutter er sat på den nye og længere 20.832- kilometer strækning, der afløser den gamle 20,6 km strækning som målestok. 

© Porsche

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...