Porsche Panamera GTS
Porsche Panamera GTS © Porsche

Første test: Fysikkens love udfordres i Porsche Panamera GTS

På en oplyst Formel 1-bane i Bahrain oplever vi hvor imponerende Porsche's nye sportslige luksuslimousine kan være. Læs første indtryk af Porsche Panamera GTS

1. november 2018 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

I det olierige kongedømme Bahrain, hvor der selvfølgelig er en ægte Formel 1-bane. Her prøver vi kræfter med den sportslige variant af Porsche Panamera. 

Lewis Hamilton, Kevin Magnussen og de andre F1-drenge kører hvert år Grand Prix på selvsamme bane.

Hvad er nyt i Porsche Panamera GTS?

GTS står for Grand Turismo Sport og er placeret mellem Panamera 4S- og Turbomodellerne i Porsche's motorhieraki. Mærkatet kendetegner, at dette er den sportslige variant, uden at være den hurtigste.

Motoren er den samme som i Panamera Turbo men med lidt færre hestekræfter. Den 4-liters V8 med biturbo yder 460 hk, hvilket kun er 20 hk mere end V6-motoren i Panamera 4S – til gengæld er smilet bare bredere når vi lytter til otte cylindre frem for seks. GTS har 8-trins PDK-gearkasse, firehjulstræk, sportsudstødning og sport chrono-pakken monteret standard, hvilket tilsammen får Panamera GTS til 100 km/t på 4,1 sekunder.

Aftenens testbil er desuden udstyret med en kabine i fuld alcantara og børstet aluminium for ekstra sportslig føling samt firehjulsstyring, der har en yderst positiv effekt på køreegenskaberne i Panamera GTS.

Læs en uddybende test af bilen, og vores oplevelser på Bahrain International Circuit, i det næste nummer af Bil Magasinet. 

Hvem er konkurrenterne?

Ikke mange i denne klasse. Den mest åbenlyse er Mercedes AMG-GT 63 4-Door. Den tager førstepladsen når det kommer til hestekræfter men bestemt også, når det kommer til prisen. AMG-GT 63 4-Door har 585 hk til den nette sum 2.920.400 kr. Hvis BMW vælger at lancere en 8-serie Gran Coupé i en M-variant, kommer den helt sikkert også på listen.

Hvornår lanceres Porsche Panamera GTS?

Den er allerede på vej til Danmark og kan ses hos forhandlerne i løbet af december. Priserne starter ved 2.636.175 kr. for Coupe og den lidt dyrere Sport Turismo til 2.693.927 kr.

Læs meget mere om bilen i det kommende nummer af Bil Magasinet.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.