Denne Porsche er hurtigere end Bugatti Chiron!

En Porsche 911 Turbo er hurtig, men den kan blive hurtigere. Det er denne Gemballa et bevis på

19. juni 2018 af Mathias Brandt

Porsche 911 Turbo er tæt på at være den hurtigste hverdagsbil, du overhovedet kan komme i nærheden af. Et uhyggelig effektivt firehjulstræk og 540 hestekræfter klarer 0-100 km/t på 3,2 sekunder, hvilket mange af de baghjulstrukne hyperbiler kun kan drømme om. Men nu har den  flamboyante tuner Gemballa gjort den endnu hurtigere med dette GT Concept – og de er gået grundigt til værks.

Med hjælp fra den 3,8-liters boxermotor med biturbo har ingeniørerne taget arbejdshandskerne på og klemt 828 hk og 952 Nm ud af den i forvejen potente motor.

Til at starte med har Gemballa sørget for mere luft ind i systemet med større luftindtag. Dertil har de selvfølgelig også monteret et sæt nye større turboladere, så forbrændingskamrene kan få presset mere luft ind. 

For at sikre at motorens interne komponenter kan holde til kræftforøgelsen, har man blandt andet forstærket plejlstængerne. For at sikre bedre lyd og ikke mindst luftgennemstrømning har Gemballa også bygget et nyt og større udstødningssytem med sportskatalysator. Det hele styres fra en fintunet ECU, der også kan betegnes som motorens computerhjerne.

Takket være disse modifikationer, leverer motoren 828 villige hypper, hvilket sender den direkte ind i hyperbils-territoriet. 0-100 km/t er overstået på 2,38 sekunder, og den skal kun bruge 18,8 sekunder for at nå 300 km/t fra stående start – topfarten er begrænset til respektable 360 km/t.

Vanen tro stopper Gemballa ikke ved motortuning. For dem handler det i ligeså høj grad om, at det skal se ud af noget. Denne bil er ingen undtagelse! 

Med en stor hækvinge inspireret af 911 GT3 RS og store 21” hjul, som er pakket ind under seriøse skærmforøgere, der øger sporvidden med 3 cm foran og 5 cm bagtil, mener Gemballa det seriøst.

Bilen blev vist på den store internationale biludstilling, SEMA, som er kendt for at være et tunerbils-mekka. Ifølge Gemballa er den stadig kun et koncept.

Men motoropgraderingen er allerede nu muligt at få foretaget. Den tilbydes allerede i deres GTR 8XX Evo-R BiTurbo-pakke. Prisen er 49.800 Euro, eller hvad der svarer til 370.000 kr. Og så skal du også lige have en 911 Turbo, de kan udføre indgrebet på.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.