Dansker sætter verdensrekord fra Nordkap til Sydafrika

Det lykkedes i anden omgang for "The Longest Drive" i deres Cayenne Diesel. Læs om deres vilde tur

30. maj 2016 af Anders W. Vorup

Det tog kun 8 dage, 21 timer og 3 minutter for gutterne fra “The Longest Drive”, at køre fra Nordkapp i Norge til Cape Agulhas i Sydafrika. Det er hele 7 timer og 6 minutter hurtigere end den tidligere verdensrekord.

“The Longest Drive” er et hold bestående af tre rutinerede kører - Vitoldas Milius fra Litauen, Shaun Neill fra Sydafrika og Jan Kalmar fra Danmark. De mange kilometer (over 17.000) blev tilbagelagt i en Porsche Cayenne Diesel, og med en kæmpe motivation i baglommen.

Holdkaptajn Jan Kalmar fortæller wheels24: “Den tidligere rekordtid var så god, at vi var nødt til at undgå tidskrævende uheld. En af de store motivationsfaktorer var, at når hvis vi gennemførte, havde flere mennesker gået på månen, end dem som havde formået at klare denne tur”.

En stor udfordring

For at kunne slå verdensrekorden på 9 dage, 4 timer og 9 minutter, var holdet nødsaget til opstille stramme rammer for køreturen. Eksempelvis skulle alle tank-stop tager et maksimum af 8 minutter, og skift fra sommer- til vinterdæk skulle tage max 8 minutter.

Under den eventyrlige køretur kørte holdet gennem 20 forskellige lande. Her havde de selvfølgelig klaret alt papirarbejdet hjemmefra, samt taget kontakt til lokale mennesker, som kunne hjælpe til, på enten den ene eller den anden måde. Vejene i Afrika viste sig ikke at være et problem for den mondæne Porsche, men at krydse de forskellige landegrænser, kunne til tider være kaotisk.

Jo flere minutter og timer den store dieselmotor var igang, jo flere kilometer blev der kørt. Chauffør skift skete hver 6 time, for hele tiden at holde bilen igang og kørslen skarp. Det afrikanske dyreliv var en konstant trussel for rekordtiden, og krævede derfor fuld opmærksomhed fra chauffør og co-driver.

Undgik mange uheld

Tre ødelagte fælge, fire punkterede dæk, en ødelagt støddæmper, en revnet frontrude og en bukket affjedring. Det lyder måske af meget, men når turen er over 17.000 km og strækker sig over 2 kontinenter, må det betragtes som små ting.

Efter at have klaret den svære opgave, og skrevet sig ind i historiebøgerne, er “The Longest Drive” gutterne ekstremt glade for den gode support på Facebook, som både har givet mod og masser af køreglæde.

Planlægningen af det næste eventyr er allerede igang, og uden at sige for meget, er snakken gået på Sydamerika.

Facts

The Longest Drive rekord: 8 dage 21 timer og 3 min.– Inklusiv 19 timer og 10 min. parkering for at kompensere for flyvningen.
Tidligere rekord: 9 dage 4 timer og 9 min
Forskel: 7 timer og 6 min.

Total distanse: 17.475 km
Brændstofforbrug: 1949 l
Gennemsnitsforbrug: 9 km per l
Bilen: Porsche Cayenne Diesel med original teknik

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...