Allan Simonsen kører normalt Ferrari, men starter i denne Porsche 356

© CRAA

Danske racerstjerner kører i Aarhus' gader

Michel Nykjær, Casper Elgaard og Allan Simonsen deltager i Classic Race Aarhus

12. juni 2012 af Bil Magasinet

Normalt er det på racerbanerne i udlandet, at man kan opleve de førende danske racerkørere - hvad enten det er i VM- og NM-løb for standardvogne eller internationale sportsvognsløb som 24-timers løbet på Le Mans. Men for en weekend sætter en håndfuld af Danmarks toneangivende kørere hinanden stævne i direkte konkurrence.

Det sker i dagene fra den 22. til 24. juni, hvor Classic Race Aarhus køres, og her vil folk som Michel Nykjær, Næstved, Casper Elgaard, Aarhus, og Allan Simonsen, Odense, give opvisning i deres kunnen bag et rat.

Det sker dog ikke i deres normale, nutidige racerbiler men i en række ældre klenodier. Men endnu vigtigere er det, at de starter i samme løb, og det hører faktisk til sjældenhederne, at de er i direkte konkurrence!

Michel Nykjær har i de seneste par sæsoner således turneret hele verden rundt, hvor han har deltaget i verdensmesterskabet for standardvogne og opnået en andenplads blandt privatkørerne. I år banker han svenskerne i Scandinavian Touring Car Championship i en Chevrolet, men ved Classic Race Aarhus skal han køre i en Porsche 911 sammen med Nils Davidsen, Borup.

Casper Elgaard tog en sejr på Le Mans i 2009 og jagter i denne sæson sin femte DTC-titel. Men ved Classic Race Aarhus skal Vild-med-dans-vinderen køre en Porsche 911 sammen med Carsten Andersen, Fredericia.

Allan Simonsen er derimod en yderst sjælden gæst på dansk asfalt. Efter et Danmarksmesterskab i Formel Ford i slutningen af halvfemserne drog han til udlandet. Først til England, og så siden Australien, hvor han blev et stort navn i bl.a. de lokale standardvognsserier, og hvor han også har kørt rally. Siden kom Le Mans-debuten og nu er han en af de bedste Ferrari-kørere indenfor GT-racing. Det er dog en Porsche 356 Super fra 1960, han skal køre sammen med Flemming Viktor Andersen, Lystrup.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...