Polestar o2 koncept cabriolet
© Polestar

Indbygget filmkamera, foldetag og eldrift: DET HER er Polestar's drømmebil

Polestar viser med et nyt koncept, hvad mærkets nærmeste fremtid skal indeholde – og det ser slet ikke dårligt ud

6. januar 2023 af Frederik Hauschildt

Mød Polestar's drømmebil

Når man snakker om en drømmebil, så er det typisk den, som man ikke kan få: Måske er den for dyr, eller måske er den slet ikke opfundet endnu. Har du tænkt meget over det, kan du måske specificere hver enkelt detalje. 

Polestar har dog taget det skridtet videre – de har bygget den.

02 Concept hedder den, og den skal vise alle de ambitioner og kundskaber, som Polestar's ingeniører i øjeblikket råder over. Blandt de vildeste detaljer er et indbygget drone til videooptagelser, et foldetag af glas og et chassis af aluminium.

Polestar o2 koncept cabriolet

I interiøret skal du kunne se ud af dronens kamera, og redigere de videoer, du har optaget med den. Her er fire sæder samlet.

© Polestar

Indbygget filmdrone

Sikkert inspireret af de fotomuligheder, der er i racerspil som Gran Turismo og Forza Motorsport, har Polestar bygget en drone ind i konceptbilen. Målet er ikke, som på nogle koncepter, at kunne bruge dronen som ekstra udsyn – i stedet skal dronen fungere som videokamera, der kan fange bilen i bevægelse, og med op til 90 km/t.

I bilens infotainmentsystem, der formentlig styres af Google, er der så et tilhørende redigeringsprogram, således at en hel serie af klip af bilen kan stykkes sammen fra kabinen.

Læs også: Polestar 2 får opdatering - ALT er forbedret!

Polestar o2 koncept cabriolet

Baglygterne på O2 er stjålet fra Precept-koncept, og hjælper efter sigende luftstrømmen over bagklappen med at slippe bilen – og det giver bedre rækkevidde.

© Polestar

Elektrisk cabriolet?

Spørger du Fiat, så var de selv først på markedet med en elektrisk cabriolet. Men en vaske ægte foldetagscabriolet med rammeløse ruder og uden stolper er endnu ikke på markedet. 

Polestar har taget udgangspunkt i det Precept-koncept, der ligger til grund for den kommende  Polestar 5, da de udviklede 02-konceptet. Den arver således for- og baglygter fra denne, såvel som en platform, som Polestar har tilpasset med aluminium og høj vridningsstabilitet.

Den stive platform skal forsøge at give O2 en uovertruffen køreoplevelse – både når du folder taget ned og accelererer lydløst, men også når taget er oppe, og elbilen skal danse på en landevej. 

Polestar o2 koncept cabriolet

Fronten er også letgenkendelig, hvis du har set Precept-konceptet. Den er langt mindre Volvosk end Polestar 2.

© Polestar

Fedt! Men hvad er egentlig meningen?

Godt spørgsmål! Udover, at det bare er Polestar's drømmebil, så skal den også eksemplificere fremtiden for det svensk-kinesiske mærke. De vil nemlig udgive tre elbiler over der kommende tre år, som hver især skal tage inspiration fra de forskellige koncepter (altså, O2 og Precept), som Polestar har debuteret.

Er du mere interesseret, kan du starte med at læse om Polestar 3 og Polestar 5, som også har været under spotlyset. Du kan også læse om den Polestar 2, som vi har til langtidstest, her.

Polestar o2 koncept cabriolet

Precept-konceptet løber forud for både Polestar 3 og Polestar 5. Læs mere om dem her.

© Polestar

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...