polestar 6
© Polestar

Polestar's VILDE konceptbil bliver til virkelighed!

Bilmærket Polestar er på vej med en elektrisk cabriolet med næsten 900 hk - så er der vind i håret!

18. januar 2023 af Patrick Boje Jensen

Bliver til Polestar 6

Tilbage i marts introducerede Polestar deres iøjenfaldende konceptbil Concept O2: En elektrisk roadster med et foldetag af glas og en indbygget drone, der skulle kunne optage bilen med op til 90 km/t. Men Polestar var hurtige til at gøre opmærksomme på, at det altså bare var et koncept, som ikke skulle i produktion.

Men nu har de heldigvis skiftet mening, og har netop annonceret, at Polestar O2 går i produktion og får navnet Polestar 6.

“Med den overvældende respons fra forbrugerne og pressen tog vi beslutningen om at sætte denne fantastiske roadster i produktion, og jeg er så begejstret for at kunne realisere dette projekt. Polestar 6 er en perfekt kombination af kraftfuld elektrisk ydeevne og glæden ved frisk luft, som man får med en åben bil," siger Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

Polestar 6

Hvor tæt udseendet på Polestar 6 kommer til at lægge sig op af Concept O2 vides endnu ikke.

© Polestar

Absurd mange hestekræfter

Ifølge Polestar bliver Polestar 6 en cabriolet med “hårdt tag”, hvilket nok betyder, at det foldbare glastag bliver udskiftet med tilsvarende foldetag af metal. Det vides endnu ikke, om det bliver muligt at tilkøbe en drone.

Men ligesom konceptbilen får Polestar 6 en platform af aluminium. Polestar har allerede afsløret drivlinen, der bliver den samme som i den kommende Polestar 5, og det vil sige op til 884 hk og 900 Nm! Det resulterer i 0-100 km/t på 3,2 sekunder og en topfart på 250 km/t.

Polestar 6 forventes først lanceret i 2026, men allerede fra i dag kan man foretage en online-reservation på Polestars hjemmeside, hvor du skal smide over 180.000 kr. for at komme forrest i køen til en Polestar 6.

I mellemtiden må vi nøjes med Polestar 2, der allerede er på elbilsmarkedet, Polestar 3, der er på vej til Danmark, samt Polestar 4 og 5 der begge lander inden Polestar 6.

Læs også: Polestar 2 får opdatering - ALT er forbedret!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...