Polestar 5 prototype goodwood 2022
© Polestar

Polestar 5 får ABSURD mange hestekræfter

Polestar 5 er en 4-dørs GT med masser af kræfter, der vises frem på Goodwood Festival of Speed. Den skal konkurrere med Porsche Taycan og Audi e-tron GT

5. juli 2022 af Gustav Reeh Persson

Sportslig GT fra Polestar

Polestar 5 er ny elektrisk 4-dørs gran tourer, der bliver vist på Goodwood Festival of Speed 2022. Designet er baseret på konceptbilen Polestar Precept fra 2020 og er noget helt andet end Polestar 2.

På Goodwood 23.-26. juni kører den dagligt to gange op af den ikoniske bakke under kategorien 'first glance' (se video herunder). 

Efter planen bliver den lanceret i 2024. Polestar vil inden da lancere to SUV'er nemlig Polestar 3 og Polestar 4.

Polestar 5 er dog helt anderledes  med sit sportsvognsdesign og kraftigere elmotorer.

Polestar 5 prototype goodwood 2022

Indtil videre er det kun en prototype, hvilket forklarer den sort/hvide camouflage bemaling. 

Lynhurtig Polestar

Efter planen topper drivlinen ved hele 884 hk (650 kw) og 900 Nm. De mange kræfter kommer fra to elmotorer, en ved hver drivaksel. De ekstra kræfter kommer fra en revideret elmotor på bagakslen. Den bliver derfor markant kraftigere end Porsche Taycan, der topper med boost-funktion på 761 hk. 

Placeringen af elmotorerne betyder, at der er god mulighed for en optimal vægtfordeling. Så gør Polestar også en del ud af aluminiumkonstruktionen, der er ekstra stiv og stadig meget let. 

Polestar 5 prototype goodwood 2022

Rækkevidde og effektivitet

Polestar 5 bliver en solid elbil med et 800 volt system. Det betyder både at motorerne bliver mere effektive pr. kWh, og så gør det også opladningen rigtig hurtig. 

Rækkeviddeangst bliver formentlig ikke et problem, og vægten af batteriet kan begrænses. I dag er det kun Porsche Taycan, Audi e-tron GT, Kia EV6 og Hyundai Ioniq, der har et 800 volt system. 

Video fra Goodwood Festival of Speed:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...