polestar 3
© Polestar

Polestar 3: Alt om den elektriske SUV

Der siver langtsomt mere og mere information ud om den elektriske SUV fra Polestar, som kommer på markedet i 2023. Læs med her, hvor vi løbende samler al information om Polestar 3

16. juni 2022 af Emma Steensen, Mikkel Østrup-Jeppesen

Polestar 3 er en performance-SUV

Den nye Polestar skal være en klimabevidst skabning og kommer blandt andet til at byde på autonom styring ved motorvejskørsel ved hjælp fra klassens bedste LiDAR-sensor fra Luminar og kraftfuld NVIDIA computerprocessor. Polestar kalder deres tredje model for en elektrisk performance-SUV.

Polestar's eneste nuværende model på det danske marked er en Polestar 2.

Polestar ønsker, at den skal være definerende for, hvordan elektriske SUV'er kommer til at se ud fremadrettet, og at den kommer til at passe ind i særligt det amerikanske marked.

Derfor vil Polestar 3 også blive produceret på fabrikken i South Carolina, USA, men europæiske modeller vil fortsat komme fra deres kinesiske fabrik i Chengdu. Den kineiske fabrik har en produktionskapacitet på 150.000 biler, og er drevet af Volvo.

Sådan ser Polestar 3 ud

Vi har før set kamuflerede billeder af Polestar 3, men nu har vi endelig fået et mere klart billede af, hvordan den kommer til at se ud, samt nogle flere detaljer om bilen. Den får endelig verdenspremiere i oktober 2022, og fra det tidspunkt kan bilen bestilles. Polestar forventer at begynde produktionen i starten af 2023, men hvem ved, hvordan forsyningskæden ser ud til den tid?

Billedet på toppen af siden her er af en Performance-variant af Polestar 3. Det kan man se på de gule seler og bremsekalibre. Polestar melder da også, at den første variant af Polestar 3, vi kommer til at se, bliver en dual motor-udgave med et stort batteri og en rækkevidde på omkring 600 km. Dual motor-versionen af Polestar 2 har 408 hk, som kan hæves til 476 hk med en softwareopdatering. Om det bliver det samme i Polestar vides endnu ikke.

Polestar har også frigivet video af Polestar 3, hvor man kan se lidt mere af bilens design. Og heldigvis har den ikke bibeholdt de akavede proportioner, vi så i de første tegninger af, hvordan bilen kunne se ud. Se videoen lige her under og de første tegninger lige under videoen.

Polestar 3 rendering

Rendering af den nye Polestar 3

Hvad ved vi om Polestar 3?

Det er ikke mange specifikationer, som Polestar har offentliggjort, så vi tillader os at lægge øret til vandrørene og lytte efter rygter. Her er, hvad vi på nuværende tidspunkt ved om Polestar 3.

Polestar 3 bliver som bekendt en SUV, og derfor lånes platforment pænt fra Volvo's XC90, der i øvrigt ventes at blive præsenteret som elbil i 2023 under navnet "Embla". Det betyder ikke, at køreoplevelsen i Polestar 3 bliver den samme som i sin svenske søsterbil. For mens Volvo fokuserer på komfort, så vil Polestar prioritere sportslige køreegenskaber. 

Polestar har planer om at smide et 103 kWh batteri i SUV'en, der kan lade med 800 volt. Teknologi til batteriet er lånt fra Volvo og Lotus. 

Mens Volvo Embla kommer med syv sæder, så bliver Polestar 3 en klassisk SUV med fem sæder. Det er en god ting, siger Polestar - for tre stolerækker ville gøre bilen langt mindre aerodynanisk. 

Alle sæder vil være lavet af vegansk materiale inspireret af dragter til racerkørere. Interiøret vil i høj grad være en del af Polestar's vision om bæredygtige materialer og design. Hverken Polestar 1 eller 2 var komplet fri for animalsk læder, men det ser Polestar 3 ud til at blive.

Læs også: De mest interessante elbiler på markedet.

polestar 3

De gule seler er efterhånden blevet et klassisk varemærke for den kinesiske svensker.

© Polestar
Polestar 3 bag

Rendering af den nye Polestar 3

Imponerende salgsambitioner

Polestar planlægger at udvide til 30 nye, internationale markeder før udgangen af 2023, hvilket betyder, at man regner med tidoblede salgstal allerede i 2025. Det betyder, at Polestar forventer at sælge hele 290.000 biler i 2025. 

Disse storslåede vækstplaner bliver netop realistiske på baggrund af Polestar's allerede imponerende historik med to prisvindende biler i modelprogrammet allerede og en ny spændende model på vej, og endnu to nye modeller i støbeskeen. 

polestar 2 polestar 3 polestar 4 polestar 5
© Polestar

Polestar teaser kommende modeller

Polestar er ikke blot ved at præsentere 3'eren, for i rækken står både Polestar 4 og 5 klar. Det tydeliggjorde de senest, da de viste et gruppebillede frem af alle de kommende modeller. 

Det ligner ikke, at der er nogen overraskelser ved Polestar 3. Til gengæld ser 5'eren ud til at blive en lækker sag med et courpé formet tag, der vil blive præsenteret i 2024. Polestar kalder den for en firedørs GT med fokus på virksomhedens fremtidige design og vision om en 100% klimaneutral bil inden 2030.

Polestar 4 ser ud til at blive en mellemstørrelse SUV, som forventes at blive lanceret i 2023. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...