Her kommer en Peugeot 208 med 875 hk, bemærk den store hæk-spoiler

© bilmagasinet.dk

Vanvidsrekord af Loeb på Pikes Peak

Verdens bedste rallykører kørte de 20 km og 156 hjørner på bjerget med en gennemsnitlig hastighed på 145km/t

4. juli 2013 af Steen Bachmann

”For mig har dette været årets race”, sagde Sébastian Loeb, da han nåede målstregen, som lå i en højde på 4.300 i Rocky Mountains. Det er noget af en udmelding fra Loeb, der har vundet ni verdensmesterskaber i Rally på stribe for Citroën. Måske derfor finder han nu motivation med andre udfordringer, såsom at slå rekorden i det legendariske Pikes Peak bjergløb. Pikes Peak ligger i Rocky Mountains i USA.

”I starten af løbet følte jeg et vist pres, for jeg vidste, hvor meget arbejde og hvor store investeringer både Peugeot og alle partnerne havde lagt i dette projekt - og nu var det op til mig at performe.”

Loeb startede som den første i Unlimited klassen og slap de 875 hestekræfter løs om morgenen efter, at alle motorcyklerne var passeret.

Loeb fyrede sin 208 T16 Pikes Peak af sted som en raket gennem skyerne i en tid, som var hurtigere end Peugeot Sports computer troede var muligt. Den ideelle teoretiske tid, som var beregnet ud fra Loebs tests op ad Colorado bjerget, var 8m15 s - en tid, som den 9-dobbelte rally verdensmester barberede hele 2 sekunder af.

”Jeg er virkelig lykkelig over, at løbet endte så godt”, fortæller Loeb. ”Jeg havde ikke forventet at gøre det bedre end 8m15s, så at gennemføre på 8m13s var fantastisk. Før starten var jeg ikke helt sikker på, om jeg skulle køre den helt ud til grænsen eller om jeg blot skulle holde et komfortabelt tempo for at nå sejren. Til sidst besluttede jeg mig for at presse den helt til grænsen.”

Resultatet er spektakulært og Sébastian Loeb tilhører nu en særlig gruppe af Pikes Peak vindere. Det er netop 25 år siden, at Ari Vatanen slog Pikes Peak rekorden for Peugeot med 405 T16 Pikes Peak med tiden 10m47.220 s på de snævre grusveje.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...