© bilmagasinet.dk

Uventet nyt: Peugeot 301

Nej, den nye sedan er ikke afløseren for 308, men viser designstilen for den næste mellemstore Peugeot

24. maj 2012 af Bil Magasinet

På Paris Motor Show i oktober viser Peugeot en ny model med navnet 301. De første billeder blev offentlitgjort torsdag og viser en firedørs sedan i samme designstil som Peugeot 508. Inden Peugeot-folket bliver alt for interesserede kan vi dog bekræfte, at den næppe nogensinde kommer til Danmark.

Peugeot 301 er designet og skabt til markeder, der specielt efterspørger sedaner (biler med separat, udvendigt bagagerum). Den skal bygges i Spanien og vil blive lanceret i Tyrkiet sidst i 2012, hvorefter følger central- og østeuropa, Mellemøsten, Afrika og visse lande i Latinamerika. Planen er, at 301 skal være en af Peugeots mest solgte bilmodeller på verdensplan. Under udviklingen er der lagt vægt på, at bilen skal kunne begå sig uden problemer i ekstremt klima og på markeder med hullede veje.  

© bilmagasinet.dk

Totallængden er 444 cm, akselafstanden 265 cm og bagagarummet er på 506 liter. Motorprogrammet omfatter blandt andet den nye 3-cyl. 1,2-liters motor med 71 hk og 1,6 HDI med 92 hk. Der fås både manuel, EGC og automatisk gear til 301.

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...