Peugeot 3008
© A. Hansen

Thomsager forklarer: Derfor blev Peugeot 3008 Årets Bil i Danmark

Kunne læserne på Bil Magasinet bestemme, var Alfa Giulia blev Årets Bil i Danmark. Men chefredaktøren stemte anderledes. Her kan du læse Mikkel Thomsagers forklaring.

13. december 2016 af Mikkel Thomsager

Jævnfør bookmakerne var det ikke overraskende, at Peugeot 3008 blev "Årets Bil i Danmark 2017", men ved optællingen af stemmerne var der nu alligevel en stor spredning. 

Det bar Bil Magasinets stemmer også præg af. Havde det stået til os, havde Alfa Romeo Giulia vundet. Kun jeg var ikke med på den vogn.

Jeg er selvfølgelig ikke et øjeblik i tvivl om, at alle min kolleger har stemt med hjertet, og mit hjerte ligger i samme førersæde. Alfa Romeo Giulia er en fremragende bil, der byder på masser af køreglæde. Alligevel gav jeg den kun næsthøjeste pointtal. 

Efter min mening er Giulia et kæmpe skridt frem for Alfa Romeo, men ikke noget stort skridt for bilismen som begreb, og det lægger jeg til grund, når jeg fordeler mine point i den danske kåring. 

Alfa Giulia
© A. Hansen

Her er Peugeot 3008 langt mere innovativ både som biltype og med design og materialer i kabinen og med udstyr. Blandt andet er LCD-instrumenterne standard fra billigste model. Det ville jeg gerne belønne, og derfor fik 3008 flere point end Giulia af mig.

Jeg er stor fan af Mercedes-Benz E-klasse, og jeg synes den kommer med nye indslag, som berettiger til et pænt pointtal. Kun prisen - omend den blandt ligesindede konkurrenter er ganske konkurrence-dygtig - gør, at den må nøjes med 5 point i mit skema.

Suzuki Baleno
© A. Hansen

I min verden lider Seat Ateca med samme problem som Giulia, men her i endnu højere grad. Det er et godt tilbud, men som bil betragtet flytter den mere for Seat end for bilismen.

I den henseende gør Baleno måske mere for bilismen. Belano flytter grænsen i klassen med en meget rummelig bil, der kører godt og stiller med godt sikkerhedsudstyr til prisen. Det er en god pakke. Til gengæld har jeg svært med at få følelserne med ind i Baleno'en. Den er kedelig at kigge på både ud- og indvendig.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...