Christian Jensen smutter indeom Pål Try og tager sejren i Kongensbro.© bilmagasinet.dk

Suveræn rallydebut for Peugeot

Peugeot Sport Dealer Team DK indledte sæsonen med sejr i hæsblæsende finale

6. april 2010 af Steen Bachmann


Afgørelsen i årets Designa Køkken Rally GP i Kongensbro blev en af de tætteste og mest nervepirrende, siden løbet første gang blev kørt i 2003. Efter tre indledende heats, hvor hen ved 60 rallymandskaber først var på banen for at kvalificere sig til den afsluttende GP Special, havde man fundet frem til de 32 bedste hold, som siden kæmpede om at komme i en af de to semifinaler, hvorfra vindernee mødtes i den afgørende finale.

Her kom kampen til at stå mellem sidste års vinder, Pål Try, Norge, og lokalmatadoren Christian Jensen, Ans, som havde sejret to gange tidligere i 2004 og 2005. Duellanterne blev sendt af sted adskilt af ganske få sekunders afstand med nordmanden forrest, men det endte med, at de to byttede plads, og dermed kunne Christian Jensen tage sin tredje sejr i Designa Køkken Rally GP.

© bilmagasinet.dk

”Jeg havde håbet på, at jeg kunne slå Pål Try i år,” siger Peugeot-køreren. ”Sidste år mente jeg jo, at jeg tabte til ham, fordi jeg ikke kunne skifte gear ordentligt i bilen, som dengang var ny, men heldigvis gik det, som det skulle.”

Afgørelsen kom midtvejs under finaleheatet, hvor nordmanden pludselig begik en fejl, der gav en åbning til Christian Jensen, der lå lige bag ham.

”Jeg prøvede at holde afstand, når han kom for tæt på de store stendynger, for der kom mange sten op på køleren,” forklarer den senere vinder. ”Men så lavede han sin eneste fejl, og der lå vi lige bag ham, så det passede jo perfekt. Det er en af mine bedste sejre!”

Christian Jensen vandt ikke bare finalen. Han klarede sig også bedst i sin klasse og generelt i de tre indledende heats, der var gået forud. Her sluttede han som vinder med et forspring på lidt mere end halvandet sekund i forhold til den nærmeste forfølger. I dette regnskab blev Peugeot Sport Dealer Team DK’s anden deltager, Karl-Åge Jensen, Viborg, nummer fire efter tre indledende heats, hvor han ikke kunne matche de tider, som hans kollega præsterede.

Tilfreds toer
Selv om Pål Try ikke kunne følge op på sidste års sejr i Designa Rally GP, var han alligevel tilfreds med resultatet.

”I dag var Christian Jensen meget bedre, og han fortjener at vinde,” sagde nordmanden, som også havde været uheldig i et af de indledende heat. Her mødte han en af de mange grusbunker, der er fast rekvisit i Munck Asfalts store grusgrav, der ligger midt mellem Viborg og Århus.

”Jeg havde for god fart på hen ad langsiden, men så akvaplanede jeg, og bilen sejlede bare ud i volden. Nu er jeg konge på højen,” sagde Pål Try med et smil. ”I finalen begik jeg en fejl og bremsede for sent. Mine dæk var nok for gamle, for der var ikke varme i dem, så jeg slap asfalten. Men jeg er vældig fornøjet. Man kan ikke være sur over en andenplads.”

Forud for finalen var gået flere spændende heats, hvor det skiftende danske påskevejr gav deltagende mange udfordringer og tilskuerne flere overraskelser. Således præsterede Michael Broberg, Hammel, i det første indledende heat at sætte næsthurtigste tid, selv om det var allerførste gang, at han kørte i sin nyindkøbte Subaru Impreza. Siden satte regnen ind, hvorfor de fleste deltageres heattider blev langsommere. Men der var dog undtagelser. Således formåede Ib Kragh, Juelsminde, at forbedre sin heattid med halvandet sekund fra første til andet heat, selv om det her stort set regnede hele tiden.

 

Peugeot 207 S2000

Tekniske data:

Motor 1998 ccm
Effekt 280 HK v/ 8250 omdrejninger
Motor placering Foran tværstillet
Motor cylindre 4 i række
Motor ventiler 16
Max.omdrejninger 8500
Differentiale begge mekanisk
Hjul træk 4x4
Transmision Sadev 6-gear sequential
Top Speed 170
Bremser mm for 355 asfalt (300 grus)
Bremser mm bag 300
Støddæmpere
For og bag MacPherson,
Peugeot Sport dampers
Længde 4030 mm
Bredde 1800 mm
Højde Forskellig fra setup
Hjulomkreds 2560 mm
Vægt FIA FIA min. 1200 asfalt
Fælge 18" asfalt, 15" grus

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...