Snæver sejr: Her er vinderen af Årets Bil i Danmark 2017

Den store forhåndsfavorit trækker sig sejrsrigt ud af konkurrencen om den prestigefulde pris. Alfa Romeo Giulia ender på en sikker andenplads.

1. december 2016 af Esben Skrumsager

Finalen i kåringen af Årets Bil i Danmark 2017 løb torsdag aften af stablen i Valby, hvor 22 danske motorjournalister løftede sløret vinderen af den prestigefulde titel.

Finalefeltet bestod af de fem biler, Suzuki Baleno, Seat Ateca, Mercedes-benz E-klasse, Alfa Romeo Giulia og Peugeot 3008.

På forhånd havde bookmakerne hos Unibet og Danske Spil udråbt de to sidstnævnte som favoritter, og som aftenen skred frem og pointene begyndte at fordele sig, viste det sig da også, at netop 3008 og Giulia var motorjournalisternes foretrukne finalister.

Til slut var der dog ingen tvivl om vinderen. Herunder kan du se, hvordan de endelige point fordelte sig:

- Peugeot 3008: 167
- Alfa Romeo Giulia: 149
- Seat Ateca: 84
- Mercedes-Benz E-klasse: 83
- Suzuki Baleno: 67

Således kan Peugeot 3008 altså bryste sig af den prestigefulde titel som Årets Bil i Danmark. Det er første gang siden 2002, den franske bilproducent vinder kåringen i Danmark – dengang var det 307, der sikrede sig motorjournalisternes opmærksomhed.

Herunder kan du se, hvordan de sidste stemmer fordelte sig, da Motorjournalisternes Klub Danmark kårede Årets Bil – og høre hvorfor Mikkel Thomsager mener, det er det helt rigtige valg.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.