Så er der kørefest

Uge 10/14 Peugeot RCZ-R HOOOOOOOOT

7. marts 2014 af Mikkel Thomsager

Søren Juul holdt sig hjemme fra Genève for at lave andre spændende ting, heriblandt en artikel med den nye Peugeot RCZ-R og en sjov konkurrent.

Hør også om Peugeot RCZ-R i Bilradio på Radio24syv her.

Jeg nåede at køre et par kilometer i den smukke coupé og sikke en fest. Ikke siden Ford Fiesta ST (uden sammenligning i øvrigt) har jeg kørt så fokuseret en bil.

Styretøj og gearskifte er så tungt og vægtet, som det er præcist. Motoren er vild, langt mere end man skulle tro i betragtning af, at det er en 1,6 turbo, og vor testbil havde da også flere hestekræfter, end Peugeot lover (få forklaringen i et kommende nummer af Bil Magasinet).

Affjedringen er rigtig hård, men gevinsten er retningsskift med centrifugal-effekt. Kabinen er virkelig lækker og tilsat et fint lydbillede. Det er en af den slags biler, som jeg nødig ville køre til Genève i, men rigtig gerne ville køre hver dag i.

Det kommer jeg ikke til, om ikke andet så på grund af prisen. 769.990 kr. er ikke urimeligt, alternativerne taget i betragtning. Det er bare mange penge - ikke mindst for en Peugeot.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...