Premiere: Peugeot 108

Den længe ventede nye generation af mikrobilen fås også med blødt tag

17. februar 2014 af Bil Magasinet

Peugeot er klar til en vigtig lancering på Genève-udstillingen: Den nye 108 Hatchback og 108 Top! Cabriolet. Begge fås med tre eller fem døre, og med opdaterede udgaver af den kendte trecylindrede 1-liters benzinmotor. 

Peugeot 108 bliver 347 cm lang og 163 cm bred, og får en vendediameter på 9,6 meter, hvilket er mindre den nuværende model. Bagagerummet er på 196 liter med dæk-repairkit og 180 liter med reservehjul.

Standard bliver 156/65 R14 eller 165/60 R15 dæk med lav rullemodstand, ESC-system og automatisk nødbremse (Emergency Collision Braking System). Bremsesystemet er med 247 mm ventilerede bremseskiver for og 200 mm tromler bagtil, og her er også bakkeholder, seks airbags, ISOFIX-beslag og splitbagsæde.

Alle varianter får forlygter i sort og krom, og LED køre- og positionslys placeret som øjenbryn over forlygterne. Tågeforlygterne består ligeledes af LED-dioder. Designerne har haft som mål at binde front og bagende sammen af en linje, der starter på motorhjelmen og fortsætter langs siden som én flydende bevægelse rundet af med rubinrøde baglygter. En 3D-effekt skal få mærkets signatur med de tre løveklør til at træde frem. Bagklappen i glas med integrerede hængsler strækker sig fra spoileren til læssekanten.

Nyhed er en 7" trykfølsom skærm, der kan fungere som et spejl af brugerens smartphone, og for eksempel giver adgang til Google Maps, Michelin-guiden, Facebook og de fleste andre apps, der er installeret på brugerens smartphone. Ekstraudstyr omfatter også bakkamera, klimaanlæg og nøglefri adgang.

I den åbne 108 Top! giver det elbetjente foldetag en 80 cm bred og 76 cm lang åbning, der kan justeres i flere positioner til at være lige over forsæderne eller over alle fire sæder. Når taget foldes ned, aktiveres en vinddeflektor automatisk. Foldetaget fås i sort, grå eller lilla, der matcher bilens lakering.

Peugeot 108 forventes at blive lanceret i Danmark i juni 2014.

Tjek den officielle teaser:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...