© bilmagasinet.dk

Peugeots lille varebil kører nu op til 23,3 km/l

Bipper Van lanceres som første Peugeot med automatisk start/stop. Det giver et snitforbrug på op til 23,3 km/l

29. november 2010 af Steen Bachmann

Årets Varebil i Europa 2009 får en opfriskning med mere udstyr og en ny motor, der lever op til Euro 5-emissionskravene. Den nye 1,3-liters HDi dieselmotor yder 75 hk og har et moment, der er forøget med 30 Nm til 190 Nm. Partikelfilter (FAP) er standard, hvilket ifølge Peugeot reducerer 99,9 % af partiklerne fra dieselmotoren.

Den nye Euro 5 motor er kombineret med et aut. start/stop-system, som især ved bykørsel giver forbedret brændstoføkonomi. Det betyder, at den kører op til 23,3 km/l og CO2-udledningen er reduceret til 113 g/km.

Stop/start-systemet aktiveres, når bilen bringes til standsning, eksempelvis for rødt lys, hvorefter motoren stopper. Motoren starter herefter automatisk ved udkobling og aktivering af speederpedalen.

Bipper Van har nu ESC-system som standard udover elruder foran, elspejle med varme, fjernbetjent centrallås, separat låsning mellem kabine og lastrum og automatisk låsning under kørsel. Herudover fås en række nye optioner som fartpilot, en særlig Outdoor-pakke med bl.a. Grip Control, og superlås.

Bipper Van 1,3 HDi FAP med aut. start/stop fås til 104.990 kr. ekskl. moms. Som en ekstra sidegevinst falder den årlige grønne afgift med 640 kr. til 1.960 kr.

Til foråret lanceres den med semiautomatisk gearkasse, hvilket giver yderligere forbedringer på brændstoføkonomien og CO2-udledningen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...