Peugeot løfter sløret for fransk fremtidsvision

Peugeot har indtaget biludstillingen i Geneve med en fremtidsvision i form af den selvkørende bil, Peugeot Instinct Concept.

7. marts 2017 af Esben Skrumsager


Selvkørende biler er den næste revolution i bilindustrien. Alle producenter vil på sigt tilbyde denne teknologi – forskellen vil ligge i, hvordan man griber det an. Peugeot Instinct Concept er Peugeot's bud på en selvkørende oplevelse, der ifølge billproducenten samtidig er en virkeliggørelse af mærkets dedikation til køreglæde.

Med konceptbilen præsenterer Peugeot for første gang nogensinde en bil med en funktionsdygtig indbygget internet-platform: Samsung Artic Cloud, som forbinder bilen med brugerens ”cloud”. Konceptbilen tilbyder en ny tilgang til mobilitet, bl.a. ved at integrere de data, som brugeren ønsker at dele fra sin smartphone, smartwatch etc., og den kan endda forbinde brugeren til hjemmet og kommunikere med enheder som smart-TV, musik-streaming, PC´er og alarmsystemer.

Peugeot Instinct Concept giver føreren mulighed for at have kontrollen bag rattet eller lade bilen gøre arbejdet i Autonomous-mode. Der er mulighed at vælge mellem fire forskellige køreindstillinger: Drive Boost er designet til en dynamisk køreoplevelse, Drive Relax bruger ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) til at assistere føreren under kørsel, Autonomous Soft mode er til komfort og giver mulighed for eksempelvis at se en film, mens Autonomous Sharp optimerer rejsetiden med præcis og effektiv kørsel.

Responsivt i-Cockpit

Førerens omgivelser indeholder et såkaldt kinematisk system, som aktiveres, når der skiftes mellem Drive og Autonomous mode. Det kompakte rat og panelet, der indeholder de tangentlignende betjeningsknapper, foldes ind i instrumentpanelet, og speederpedalen forsvinder ind i pedalenheden.

Ved siden af den 9.7” touch skærm i midterkonsollen finder man i-Device, som kan bruges til at tage styringen over bilen til enhver tid. Et enkelt klik på skærmen er alt, hvad der skal til for at styre bilen eller skifte fra Soft til Sharp mode.

I Drive mode viser det digitale display alle nødvendige køreinformationer: hastighed, splittet mellem forbruget af el og brændstof i hybriddrivlinen, batteriniveau etc.

Den digitale ”bakkamera”-funktion giver desuden besked om eventuelle biler i den blinde vinkel. 

I Autonomous mode viser det digitale display andre informationer som tilbagelagte kilometre og resterende køretid. Atmosfæren i bilen ændres i takt med, at der skiftes køreindstilling, bl.a. ændres lys, lyd og sædeindstillinger, og hver passager har sit individuelle rum, hvor man via en chatbot kan kommunikere med bilen og eksempelvis bestille biografbilletter eller handle online.

Optimeret aerodynamik har ifølge Peugeot været et fokusområde for udviklingen af Peugeot Instinct Concept – uden at de dog kommer nærmere ind på, hvad der er arbejdet med i denne sammenhæng.

Bilens plugin-hybrid drivline skulle kunne præstere 300 hk.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...