© Søren Juul

Peugeot: Elbiler kommer til at holde 10 år længere end benzinbiler

Fransk bilgigant har store planer om at bygge revolutionerende biller, som kan opdateres hele livet. Og de skal holde betydeligt længere end benzinbilerne.

9. februar 2023 af Mikkel Thomsager

Hvis du synes Peugeot biler går mere i stykker end andre, så kan det vel være rigtigt, men det er slut nu, forsikrer det fransk mærke, som proklamerer en revolution af modelprogrammet, der blandt andet skal sikre, at fremtidens Peugeot-modeller holder betydeligt længere end de kendte modeller.

“I fremtiden vil levetiden for en elbil være 20 til 25 år, hvor den i dag med en konventionel brændstofbil er omkring 15 år. Den forlængede livscyklus for fremtidens biler er en fantastisk mulighed for designere til at forestille sig nye interaktioner med produkterne i løbet af deres levetid,” hedder det i en pressemeddelelse udsendt af Peugeot. 

Sæderne kan også skiftes

I pressemeddelelse tegner mærket stregerne til fremtidens modeller, som skal være mere miljø- og klimaventlige, end de er i dag, ikke blot ved at benytte eldrift, men ved at omlægge produktionen, så både den og bilerne bliver bæredygtig.

Det overordnede mål et, at Peugeots elbiler skal leve betydeligt længere end de kendte fossilbiler. For at det kan lade sig gøre, vil Peugeot gøre det lettere at renovere, udskifte og genbruge flere af elbilens elementære dele. Vigtige dele af bilen, som slides over tid, skal kunne udskiftes og opdateres, det gælder eksempelvis også sæder og polstring.

Læs også: Hvor længe holder dit elbilsbatteri?

Peugeot Inception Concept

© Peugeot

Alt kan opdateres

Desuden vil Peugeot udvide mulighederne for elektronisk opdatering af bilen i hele dens levetid, uden at bilen skal på værksted. I fremtiden betyder det en del, fordi hele bilen bogstavelig talt er elektrisk styret: Rattet har ikke direkte forbindelse til hjulene, der styres elektrisk.

De mange tekniske nyskabelser blev præsenteret først i januar med Peugeots nye konceptbil “Inception Concept”. Den rækker nogle år ud i fremtiden, men Peugeot er klar med fem ny elbiler inden for de næste to år. 

Kun elbiler fra 2030

Det gælder eludgaver af Peugeot 308 og Peugeot 308 stationcar, samt E-408, E-3008 og E-5008. De to sidstnævnte er de første Peugeot-modeller, der bygges på den helt nye grundlæggende teknik fra Stallantis-koncernen, som Peugeot er en del af. 

I 2023 vil hver eneste model i Peugeots portefølje vil være elektrificeret, i 2025 vil Peugeots modelprogram vil være 100 pct. elektrisk og i 2030 vil alle Peugeot-modeller solgt i Europa vil være 100 pct. elektriske.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...