Mere SUV i Peugeot's 2008

Peugeot 2008 har modtaget et facelift, der faktisk stikker dybere, end det ved første øjekast ser ud til.

4. august 2016 af Frederik T. Frey

Hvor?

Dragør, Danmark

Hvad er nyt?

Peugeot 2008 har fået et facelift og noget af et makeover rent stilmæssigt. 2008 er stadig en forholdsvis fornuftig familiebil i den lille crossover-klasse, men stilen er umiskendelig SUV med bl.a. store hjul, tagrælinger og skærmkasser med plastiskkanter. Noget nyt er også, at der i Danmark nu udbydes den fine 1,2 THP-turbobenzinmotor med 130 hk. Sådan én koster 304.990 kr.   

Hvem er konkurrenterne?

Tager man både størrelse og pris i betragtning, er Renault Captur ikke til at komme uden om. En Suzuki Vitara er også en bil af lignenede stil. I det hele taget er crossover-klassen stor, og også en Mazda CX-3 kan overvejes, omend den er lidt dyrere.   

Hvordan kører den?

Den kører tilforladeligt. Den høje kørestilling er rar i bytrafik og det er også her 2008 føler sig mest hjemme. Koblet med den sprøde 3-cylindrede 1,2 THP-turbobenzinmotor er der også godt med skub i den højbenede franskmand. Motoren yder 130 hk og har et oplyst forbrug ved blandet kørsel på 20,8 km/l. Styretøjet er dog en kende sensitivt, og det lille rat, som man kender fra andre Peugeot-modeller, gør at man skal være lidt rolig med sine input.

Hvornår lanceres den?

Peugeot 2008 kan købes nu, og priserne starter ved 179.990 kr. for 1,2 benziner med 82 hk.

VI SYNES...

Selvom ændringerne ikke er i hobetal, så har faceliftet faktisk gjort meget for oplevelsen af 2008 – i hvert fald i denne med GT-Line-udstyr og den fede 1,2 THP-turbobenzinmotor.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...