© bilmagasinet.dk

Le Mans: Tom K. leverer fantompræstation

Kører 64 omgange i træk gennem natten

13. juni 2010 af Steen Bachmann

 

Le Mans 2010 har udviklet sig endnu mere dramatisk end man kunne håbe. Peugeoterne startede som lyn og torden og trak fra Audi og resten af feltet allerede på de første omgange, og var heldig at vinde tre minutter efter en periode med to safety cars på banen.

Men som Tom K grinende konstaterede ved kørerpræsentationen hos K Rejser fredag formiddag foran et kæmpe publikum: "Der er sikkert mange herinde, der ejer en Peugeot. Det er en fin bil, ingen tvivl om det, men som de fleste ved, så skal de jo ofte på værksted i modsætning til Audi'er der bare kører og kører...". Forudsigelsen holder vand i en grad, Kristensen ikke kunne drømme om.

Ud af fire fabrikstøttede Peugeot 908 HDI FAP er der tre timer før løbets afslutning kun én tilbage. #3 er udgået, #2 fik motorbrand kl. 7 i morges, og den enlige bil i feltet, #1, var på et tidspunkt 10 minutter i pit med en defekt gearkasse.

Til sammenligning har Tom Kristensens Audi nummer 7 ikke haft mekaniske problemer. Den har kun haft problem med en uheldig beslutning fra en chauffør i en safetycar og en dumhed fra en debuterende BMW-kører. Tilsammen satte det Kristensen og co. ned på 6. pladsen, men så tog Tom K fat på nattens hårde arbejde, satte sig i bilen og kørte fem et halvt stint. 64 omgange!

#7 Audi Team Joest ligger aktuelt på 4.-pladsen og alle følger tv-skærmene. Tilskuerne vender tilbage fra natten og der er lange køer af lokale tilskuere, der også vil følge de sidste timer af dramaet.

Kan den enlige Peugeot på 3.-pladsen holde hjem, eller lykkes det Tom K at stjæle den, så Audi ydmyger Peugeot på hjemmebanen og siger tak for sidst med en 1-2-3-sejr?

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...